Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax wil Edgard Davids terughalen


10 mei 2006 - Ajax hoopt op korte termijn een ware dubbelslag te kunnen presenteren, zo meldt het Algemeen Dagblad. Henk ten Cate zou moeten worden aangesteld als de nieuwe coach, terwijl Edgard Davids terugkeert op het oude nest. Ten Cate moet Davids de komende dagen over de streep zien te trekken. Davids speelt momenteel bij het Engelse Tottenham Hotspur en ziet een mogelijke hereniging met Ten Cate wel zitten.


In het seizoen 2003/2004 speelde Davids enkele maanden op huurbasis voor FC Barcelona. Er stond een band tussen de middenvelder en de assistent van Barcelona, Henk ten Cate. Het is nu aan die coach om Davids ook daadwerkelijk te porren voor een terugkeer. Afgelopen zomer lukte Danny Blind dat bijvoorbeeld niet, Davids koos toen voor Tottenham.

Davids zou bij een terugkeer precies tien jaar na zijn vertrek weer het Ajax shirt gaan dragen. Eerder speelde de middenvelder al tussen 1991 en 1996 voor de Amsterdammers. Verwacht wordt dat er pas duidelijkheid zal komen na de Champions League finale van Barcelona 17 mei.

Het afgelopen seizoen kon Davids niet altijd overtuigen bij Tottenham. De middenvelder pakte liefst elf gele kaarten wat hem de nodige wedstrijden schorsingen opleverde. De Spurs zouden zodoende ook wel willen meewerken aan een mogelijke transfer. Davids heeft immers nog een contract tot en met de zomer van 2007 in Londen.

De eerste contacten tussen de inmiddels 33 jarige Davids en Ajax zijn er al, Ten Cate zal nu het karwei moeten afmaken. Wanneer Ajax er in zal slagen om zowel Ten Cate als Davids naar Amsterdam zal het de nodige druk bij de fans op de clubleiding weghalen. De fans zijn namelijk nog altijd van mening dat Danny Blind moet aanblijven als coach.
blaVoeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!