Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Van Basten ligt keuzes toe


14 mei 2006 - Van Basten heeft nadat hij zijn selectie bekend had gemaakt ook aangegeven waarom bepaalde spelers niet mee gaan naar Duitsland. Natuurlijk ging hij zodoende ook in op het niet meenemen van Ajax aanvaller Klaas Jan Huntelaar. Ook werd er ingegaan op de afwezigheid van Barry Opdam en Nigel de Jong in de selectie.

"Huntelaar is een goede spits, zowel bij Heerenveen als bij Ajax.Hij heeft een goede indruk gemaakt tijdens de stage. Hij heeft de pech dat wij, de technische staf, via deze methode selecteerden. We hebben vanaf het begin aangegeven dat we liever niet vier spitsen meenemen. Het is een vrolijke, leuke, evenwichtige jongen.Hij is nog jong en kan zich nog verder ontwikkelen", aldus Van Basten vanmorgen op de persconferentie.

Ook over het afvallen van Opdam en De Jong ging de bondscoach in: "Opdam is een goede verdediger, maar de laatste tijd speelde hij minder, daarom krijgt Johnny Heitinga de voorkeur. De Jong is geblesseerd geraakt en omdat we met Van der Vaart en Jaliens al spelers hebben die medische aandacht nodig hebben, blijft ook hij thuis."

De selectie van Kromkamp was voor vele journalisten opvallend, vandaar dat de bondscoach zijn keuze voor hem extra heeft toegelicht: "Hij heeft weinig gespeeld,maar wij vinden hem een goede speler. Bovendien moet je in de verdediging blessures en schorsingen kunnen opvangen."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!