Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Twente gaat Intertoto Cup in


14 mei 2006 - FC Twente heeft zich ten koste van Vitesse geplaatst voor de Intertoto Cup. Na het 1-1 gelijke spel in Arnhem afgelopen donderdag, werd het vandaag in het Arke-stadion 2-0 voor het elftal van scheidend trainer Jan van Staa. FC Twente zal half juli in de derde (en laatste) ronde van de Intertoto Cup instromen en het opnemen tegen een team uit Estland, Wales, Finland of Zweden.


Vitesse wist wat het vanmiddag in Enschede moest doen. Het moest scoren. Bij 0-0 zou men immers ook zijn uitgeschakeld vanwege het 1-1 gelijke spel in Arnhem. Het elftal van Edward Sturing werd door FC Twente ver terug gedrukt en kreeg nauwelijks kansen. Daarnaast was het overgrote deel van het balbezit ook nog eens voor de thuisploeg.

In de tweede helft zou FC Twente tot twee maal toe tot scoren komen. Bas Sibum ('69 en '72) was de doelpuntenmaker en zorgde ervoor dat Vitesse een kort tijdsbestek de laatste hoop op Europees voetbal liet varen. Vitesse probeerde het in de slotfase van het duel nog wel maar wist ondanks een man meer situatie, Rahim kreeg negen minuten voor tijd zijn tweede gele kaart, niet meer tot scoren te komen.

FC Twente stroomt nu in de derde ronde van de Intertoto Cup in. Bij winst zal het elftal, volgend jaar onder leiding van Rutten/Eijkelkamp, in de voorronde van de UEFA Cup terecht komen.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!