Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Jong Oranje verliest eerste duel


24 mei 2006 - Jong Oranje is er niet in geslaagd de eerste poulewedstrijd op het Europees Kampioenschap in Portugal te winnen. Het elftal van Foppe de Haan verloor vandaag met 2-1 van Jong Oekra´ne. De tegenstander bleek fysiek sterker en wist op een slimmere manier te spelen.


Jong Oekra´ne kwam vlak voor rust op voorsprong door een benutte strafschop van sterspeler Milevski. De aanvaller had de strafschop zelf weten te versieren na een schwalbe in de buurt van Oranje doelman Kenneth Vermeer. De strafschop werd met een lichte stift binnengeschoten. Het zou ook de ruststand betekenen.

In de tweede helft wilde Jong Oranje de 1-0 achterstand ongedaan maken maar men kwam al snel op een grotere achterstand. De buitenspelval werd opgeheven door rechtsback Paul Verhaegh. Zodoende kon middenvelder Fomin zes minuten in de tweede helft al de 2-0 binnentikken.

Het offensief van Nederland bleef aan maar de Oranje aanvaller konden nauwelijks iets aanrichten. Ook Klaas-Jan Huntelaar kwam bijna niet in het stuk voor. De Oost-Europese verdedigers hielden hem goed in de gaten. Uiteindelijk zou Jong Oranje nog in de blessuretijd de eretreffer scoren. Het was Gijs Luirink die binnenkopte uit een corner.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!