Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Jong Oranje schrijft geschiedenis!


4 juni 2006 - Jong Oranje heeft vanavond in de finale van het Europees kampioenschap in het Portugese Bessa tegen Oekra´ne geschiedenis geschreven. Het elftal van trainer Foppe de Haan won verdiend met 3-0 van Oekra´ne en pakte zo voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal de titel onder de 21 jaar.

Jong Oranje kende een stroeve start. Binnen het kwartier kreeg Jong Oekra´ne al twee levensgrote kansen. De eerste keer lag doelman Vermeer hinderlijk in de weg en de tweede keer bracht de paal Jong Oranje hulp. Op dat moment stond het al wel 1-0 omdat Klaas-Jan Huntelaar het elftal van Foppe de Haan reeds op voorsprong had geschoten op aangeven van Feyenoorder Nicky Hofs. Drie minuten voor de rust kwam Jong Oranje op 2-0. Klaas-Jan Huntelaar benutte een penalty die was gegeven nadat een verdediger van Oekra´ne de bal bij een afgemeten voorzet van Ismail Aisatti met de hand beroerde.

Van een stormachtige start in de tweede helft van Oekra´ne was geen sprake. Jong Oranje bleef eenvoudig op de been. Later kwamen er wel wat kansjes maar Jong Oranje kon vertrouwen op een prima verdediging. Na de tweede gele en dus rode kaart van Romantsjoek was het gedaan met de hoop van Jong Oekraine om nog iets van de wedstrijd te maken. In de blessuretijd zorgde Nicky Hofs voor de bekroning van de wedstrijd. De aanvaller zorgde met een perfecte goal voor de 3-0 eindstand.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!