Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Gabri voor drie seizoenen naar Ajax


6 juni 2006 - Gabri maakt definitief de overstap van FC Barcelona naar Ajax. De Spaanse middenvelder volgt daarmee Henk ten Cate naar Amsterdam. Vandaag tekende Gabri een contract voor drie seizoenen bij Ajax. Gabri wordt transfervrij overgenomen van FC Barcelona waar hij een aflopend contract had. Ten Cate gaf bij zijn komst al aan dat hij hoopte op een nieuwe samenwerking met Gabri.


De 27 jarige Gabri kwam de afgelopen drie seizoenen bij Barcelona nauwelijsk in actie. Het afgelopen jaar kwam hij tot elf duels, sinds de zomer van 2003 toen Rijkaard en Ten Cate in Barcelona aan het roer kwamen speelde Gabri 31 duels.

De drievoudig international van Spanje is na Jaap Stam (AC Milan) en Kenneth Perez (AZ) de derde grote naam die Ajax in korte tijd wist te contracteren. Gabri op de website van Ajax: ,,Ik heb voor Ajax gekozen ten eerste vanwege de trainer. Ik heb drie jaar met hem bij Barcelona gewerkt, hij kent me goed en ik ken hem goed. Hij heeft me ervan overtuigd dat het een goede keuze is. Ten tweede heb ik voor Ajax gekozen vanwege de club, de geschiedenis, het sportieve niveau. Ajax is een grote club in de wereld. Met Ajax kunnen we streven naar kampioenschappen. Andere clubs konden me niet bieden wat Ajax me te bieden heeft. Buiten dat lijken Barcelona en Ajax wel op elkaar. Beide clubs hebben een beroemde jeugdopleiding, waar talenten van kleins af aan opgeleid worden voor het eerste elftal, de speelstijl komt ook overeen. Vanwege die gelijkenissen denk ik dat ik me snel kan aanpassen aan de clubcultuur en het voetbal."

Gabri ziet geen problemen in een overgang van het grote Barcelona naar Ajax. ,,Maar ik heb veel met Nederlanders gewerkt. Zowel met veel spelers bij Barcelona als met trainers. Want naast Ten Cate ken ik natuurlijk Rijkaard goed, maar ook met Van Gaal heb ik gewerkt. Dus ik vind het geen probleem om in het land te gaan werken waar zoveel goede voetballers vandaan komen."

Gabri weet ngo weinig over zijn nieuwe team. ,,Ten Cate vertelde dat het een jong en talentvol team is. Dat heb ik afgelopen seizoen zelf kunnen zien in de Champions League en ik heb het EK in Portugal voor teams onder 21 jaar ook gevolgd. Goede spelers hoor. Misschien kan ik wat van mijn ervaringen overbrengen, zowel op sportief gebied als daarbuiten. Met mijn 27 jaar ben ik tenslotte een van de ouderen. Ik hoop dat we komende seizoenen samen het maximale uit het team kunnen halen, er zit erg veel talent en erg veel toekomst in het team."

Ten Cate over de hernieuwde samenwerking met Gabri: ,,Hij is een winnaar, een voetballer met veel kwaliteiten en een groot loopvermogen. Hij is een middenvelder met veel diepgang die de spits goed kan bereiken. Ik ben heel erg tevreden met zijn komst."Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!