Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Duitsland wint doelpuntrijk openingsduel


9 juni 2006 - Duitsland is het WK goed begonnen door een zege op het zwakke Costa Rica. De Duitsers wonnen met 4-2, al overtuigde Die Mannschaft geen moment. Door de vele goals was het wel de meest doelpuntrijke openingswedstrijd ooit.

Voor aanvang van het duel moest bondscoach Jurgen Klinsmann al een tegenvaller incasseren. Michael Ballack was nog niet voldoende hersteld van zijn blessure en bleef de hele wedstrijd aan de kant. Duitsland begon vervolgens onder hoge druk aan de eerste WK-wedstrijd in eigen land. De start van onze Oosterburen was echter uitstekend.

Al in de zesde minuut noteerde Philipp Lahm met een prachtig doelpunt in de kruising de openingstreffer van het WK. Het bleek net niet het snelste openingsdoelpunt op een wereldkampioenschap. Duitsland bleef na de vroege voorsprong doorgaan met aanvallen en het leek erop dat ons buurland Costa Rica met een groot doelpuntenverschil zou gaan verslaan. Maar na een counter van Costa Rica werd de stand uit het niets gelijk getrokken. Costa Rica-spits Wanchope stond na geblunder in de Duitse defensie net geen buitenspel en kon alleen doorlopen op doelman Jens Lehmann. Hij was koelbloedig in de afronding.

Duitsland was even in shock, maar de Duitsers konden vijf minuten na het doelpunt van Costa Rica alweer juichen. Werder Bremen-spits Miroslav Klose tikte de bal in het net, nadat hij de bal hard kreeg aangespeeld door Schweinsteiger. Na rust kreeg Duitsland wederom ruimte en kon het de wedstrijd uitspelen. In de zestigste was het door het slecht verdedigen aan de kant van de Midden-Amerikanen weer raak voor Miroslav Klose. Lahm gaf een prima voorzet aan Klose, die in de rebound de 3-1 voor de Duitsers maakte en zijn tweede doelpunt van de avond scoorde.

Costa Rica wist toch verrassend weer via een counter te scoren. Wanchope versloeg weer op het nippertje de buitenspelval dankzij een niet oplettende Friedrich, waardoor hij de spanning weer voor even terugbracht. Opnieuw zag het Duitse verdedigingsduo er niet goed uit. Vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd dan toch beslist in het voordeel van Die Mannschaft. Met een prachtig schot van Torsten Frings werd de eindstand van 4-2 op het bord gezet en boekte het gastland zijn eerste overwinning op het WK.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!