Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Rosicky leidt Tsjechen naar overtuigende zege


12 juni 2006 - TsjechiŽ heeft zich vandaag ontpopt als een van de favorieten voor de eindzege in Duitsland. De Tsjechen maakten onder aanvoering van Rosicky een zeer goede indruk. Het ondervod vandaag weinig hinder van de Verenigde Staten. Enige smet op de 3-0 overwinning was het uitvallen van spits Jan Koller. De boomlange aanvaller lijkt dit WK niet meer in actie te komen.

De start van TsjechiŽ was al uitmuntend. Ajax speler Grygera kwam aan de rechterkant van het veld op, gaf een schitterende pass die knap werd binnengekopt door Jan Koller. Al na vijf minuten kwamen de Tsjechen zo op voorsprong. Buiten een schot van Reyna wat vlak na de 1-0 op de paal belandde naast Cech kwam TsjechiŽ eigenlijk niet in gevaar.

De Tsjechen gaf het initiatief aan de Amerikanen die daar niet zo veel raad mee wisten. Zelf loerde het elftal van Karel BrŁckner om hun snelle omschakeling om zo via de counter te scoren. Nog voor rust maakte uitblinker Rosicky ('36) er 2-0 van door met een schitterend afstandsschot te scoren, het is tot dusver de mooiste goal die dit WK is gescoord.

In de tweede helft maakte Rosicky ('76) er persoonlijk ook nog 3-0 van. De aanvallende middenvelder die komend seizoen gaat spelen voor Arsenal kwam alleen voor de Amerikaanse doelman Keller en wist te scoren. Naast TsjechiŽ en de Verenigde Staten zitten in Poule E ook Ghana en ItaliŽ, deze twee landen ontmoeten elkaar later vanavond.

Ondanks de 3-0 werd er in het Tsjechische kamp wel getreurd om Koller. De aanvaller die deze zomer de overstap maakt van Borussia Dortmund naar AS Monaco viel vlak voor rust uit met op het oog een zware blessure. Koller, die juist was hersteld van een zware knieblessure, lijkt een spierscheuring te hebben opgelopen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!