Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Zuid Korea begint met 2-1 zege op Togo


13 juni 2006 - Dick Advocaat is het WK met Zuid Korea begonnen met een 2-1 overwinning op Togo. Het was vanmiddag in Frankfurt bij verre niet het meest hoogstaande duel van het WK, het niveau van beide teams liet te wensen over. Van Togo kon weinig worden verwacht, buiten Adebayor (Arsenal) spelen de overige spelers in de onderste regionenen in het Europese voetbal, Zuid Korea had vandaag echter wel de beschikking over Lee (Tottenham) en Park (Manchester United).

Zuid Korea had vanaf het eerste moment het iniatief maar kon dat niet omzetten in het verkrijgen van kansen. Verder dan een aantal afzwaaiers kwam het niet. Togo kwam bij de eerste de beste kans op voorsprong. Mohamed Kader, wisselspeler bij het Franse Sochaux, profiteerde van miscommunicatie in de Koreaanse defensie en schoot beheerst binnen.

In de tweede helft ging Zuid Korea tegen het fysiek veel sterkere Togo een tempotje hoger spelen, al was het nog altijd niet hoogstaand. Wel kwam aanvaller Ahn in de ploeg, die opvallend genoeg niet aan het duel was begonnen. Uiteindelijk zou Abola Yaovi na 56 minuten aan de rem moeten trekken toen Ahn was doorgebroken, de verdediger kreeg zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. In de daaropvolgende vrije trap kwam Zuid Korea op gelijke hoogte. Chun-Soo Lee schoot knap raak.

Voor Zuid Korea was de gelijke stand niet genoeg. Het elftal van Dick Advocaat ging nadrukkelijk op zoek naar de 2-1. Uiteindelijk was het achttien minuten voor tijd Jung-Hwan Ahn die met een afstandsschot Zuid Korea de drie punten bezorgde. In het restant van het duel wist Zuid Korea de winst ook te behouden. Naast deze landen behoren ook Franrijk en Zwitserland tot deze poule. Zwitserland en Zuid Korea lijken te gaan strijden om de tweede plaats achter Frankrijk.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!