Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Spanje in rol van outsider voor wereldtitel


14 juni 2006 - Spanje heeft vandaag flink uitgehaald in het duel met Oekraïne. In Leipzig werd het maar liefst 4-0. De topscorer van de Spaanse Primer Division, aanvaller Villa, nam twee treffers voor zijn rekening. Spanje verdeelde de vier goals netjes over beide helften.


Oekraïne kwam geen moment in het duel. Het kreeg regelmatig het initiatief van Spanje maar wist hier niets mee te ondernemen. Shevchenko werd al helemaal niet bereikt, toch kon niet worden gezegd dat de Spanjaarden nu goed verdedigden. De Oekraïne speelde voor het eerst als zelfstandig land op een WK, mogelijk dat dit sommige spelers blokkeerde.

Spanje was vandaag heer en meester. Na 17 minuten spelen had men al een 2-0 voorsprong in handen en zou dat niet meer weg geven. Bondscoach Aragones startte vandaag zonder Raul, Reyes en Fabregas en dat pakte goed uit. Na dertien minuten spelen kopte Xabi Alonso raak uit een corner, vier minuten later verdubbelde Villa de score. De aanvaller benutte uit een vrije trap die van richting werd veranderd door een hoofd van een speler van de Oekraïne.

In de tweede helft liep Spanje verder uit. Na twee minuten in de tweede helft kreeg Vastsjoek rood nadat hij een penalty veroorzaakte. Villa rook zijn kans om de derde Spaanse goal te maken, de aanvaller faalde niet. Zijn collegaspits Fernando Torres maakte het Spaanse feest negen minuten voor tijd compleet door voor de 4-0 te tekenen.

Ondanks de flinke nederlaag van Oekraïne tegen Spanje hoeft de ploeg niet te vrezen voor de achtste finales. In Groep G spelen verder Tunesë en Saudi-Arabië die later vandaag spelen. Veel wordt van deze teams niet verwacht.

Unibet.com
Tunesië, dat voor de vierde keer aanwezig is op een WK, start vanmiddag om 18.00 uur tegen Saudi-Arabië. Beide landen hebben nog geen echte aansprekende resultaten op eerdere WK's behaald. Misschien bestaat er nu een kans dat één van hen de tweede ronde haalt? Maar dan moet er vandaag wel gewonnen worden... Wed nu 15 euro GRATIS!Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!