Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Shevchenko wijst Oekra´ne de weg


19 juni 2006 - Oekra´ne heeft zijn eerste zege als zelfstandig land op een WK binnen. Het versloeg vrij eenvoudig Saudi-ArabiŰ met 4-0, het spel van de Oekra´ne was nog niet eens groots anders had de score nog veel hoger kunnen uitvallen. Oekra´ne lijkt nu komende vrijdag tegen TunesiŰ aan een gelijkspel genoeg te hebben om naar de achtste finales te gaan.


De Oekra´ne zocht vandaag revanche op de 4-0 nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Spanje. Al na vier minuten spelen kwam Oekra´ne via Andri Rusol op voorsprong. Nog voor rust werd het 2-0 door een treffer van Sergi Rebrov die met een afstandsschot de Saudische doelman verraste.

Vlak na rust werd het via een kopbal van de absolute sterspeler en leider Andri Shevchenko. De aanvaller die komend seizoen speelt voor Chelsea was ook de aangever bij de 4-0 zes minuten voor tijd. Shevchenk legde de bal op een presenteerblaadje voor de inlopende Maksim Kalinichenko.

Ondanks de 4-0 overwinning, die op papier overtuigend lijkt, was de Oekra´ne nog niet groots. Het elftal kan echter nog groeien in het toernooi. Op basis van haar kwaliteiten moet Oekra´ne wel als tweede kunnen eindigden achter Spanje. Oekra´ne werd vooraf betiteld als een dark horse, een team wat voor verrassingen kan zorgen. In de achtste finale wacht de nummer 1 van Groep G, de winnaar van het duel Zuid Korea-Zwitserland, lijkt zodoende in die achtste finale de tegenstander. Oekra´ne kan dus zo maar in de kwartfinale komen.

Saudi-ArabiŰ verzamelde tot dusver door het gelijke spel tegen TunesiŰ 1 punt en lijkt daarmee met nog een wedstrijd tegen Spanje voor de boeg kansloos voor de volgende ronde. Vanavond speelt Spanje nog tegen TunesiŰ, verwacht wordt een makkelijke overwinning voor de Spanjaarden. Hierdoor heeft de Oekra´ne komende vrijdag tegen TunesiŰ genog aan een gelijkspel om de volgende ronde te bereiken en het dan op te nemen tegen de nummer 1 van Groep G.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!