Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Loopbaan Mika Nurmela ten einde


21 juni 2006 - Mika Nurmela zet een punt achter zijn actieve voetbal-carrière. Mogelijk gaat hij 'iets' met scouting doen. Nurmela speelde het afgelopen seizoen voor Heracles Almelo, maar raakte in het slot van de competitie geblesseerd. Mogelijk dat dat uiteindelijk de doorslag gaf bij het besluit om te stoppen met voetballen. Daarmee komt een eind aan een lange loopbaan.


Mika Nurmela speelde meer dan 400 wedstrijden in het betaald voetbal en scoorde daarin zestig keer. Zijn carrière begon bij FC Haka (Finland). Daarna volgde via een tussenstop bij Malmö FF (Zweden) overgang naar Nederland. Daar speelde de Fin voor Emmen en sc Heerenveen. In Friesland behaalde de rechtsvoor zijn grootste successen. Hij speelde er Champions League en groeide uit tot de Koning van de Assist.

Voor Heerenveen speelde Nurmela 133 wedstrijden en scoorde hij 26 keer. Hij vertrok in de zomer van 2003 naar Kaiserslautern, maar dat bleek achteraf niet zijn beste periode. In 2005 verruilde hij Kaiserslautern voor HJK Helsinki om enkele maanden later terug te keren op de Nederlandse velden om te gaan spelen voor Heracles Almelo.

De verwachting is dat Nurmela terugkeert naar Finland. Daar zou hij scoutingswerk kunnen doen voor, onder anderen, zijn zaakwaarnemer Henk van Ginkel. (www.abelenstra.com)Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!