Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Oranje eindigt als tweede in Groep C


21 juni 2006 - Zoals verwacht traden Nederland en ArgentiniŽ niet met hun sterkste opstellingen aan in het laatste groepsduel in Groep C. Beide teams waren al geplaatst voor de achtste finales en de inzet voor vanavond was de groepswinst. ArgentiniŽ had vanwege een beter doelsaldo genoeg aan een gelijkspel, Oranje moest winnen. Het eindigde vandaag in een zeer boeiend duel in 0-0, waardoor Oranje als tweede eindigt in de poule en in de achtste finales moet opnemen tegen Portugal.


Oranje begon goed aan het duel. Achterin oogde het solide en de aanval probeerde op de momenten dat het kon met pressie te spelen op de Argentijnse defensie. In de negentiende minuut kreeg Dirk Kuijt dan ook een schotkans op doel. Kuijt snoepte Ayala de bal af en zag zijn schot worden gekeerd door de Argentijnse doelman Roberto Abbonzanzieri en verdiende daarmee een corner.

Veel meer mogelijkheden deden zich echter niet voor, achterin werd echter ook weinig weggegeven ondanks dat het buiten Ooijer drie nieuw krachten had staan met Jaliens, Boulahrouz en De Cler. Opnieuw bleek het middenveld met moeite op de been te bleven. De Argentijnen kregen vanwege het middenveld ook de ruimte om zelf iets te ondernemen. Tevez en Messi kregen kansen, terwijl Boulahrouz onder druk van Tevez op de paal schoot.

Na rust leek het wel of de Argentijnen het geloofden en Oranje nog meer lieten komen. Het Nederlands Elftal kon hierdoor dicteren zonder dat het opnieuw grote kansen kreeg. Van Basten probeerde nog iets te veranderen door Ryan Babel in te brengen voor de opnieuw teleurstellend spelende Ruud van Nistelrooy. Oranje zette meer druk maar kon weinig uitrichten.

Oranje speelt door het 0-0 gelijke spel nu zondag in de achtste finales tegen Portugal, het duel wordt gespeeld in NŁrnberg. ArgentiniŽ komt komende zaterdag al in actie en speelt dan tegen Mexico.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!