Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Azzurri knikkeren Tsjechen uit WK


22 juni 2006 - ItaliŽ heeft zich vanmiddag ten koste van TsjechiŽ geplaatst voor de achtste finales. Door het verlies is TsjechiŽ uitgeschakeld op het WK. Vooraf werden de Tsjechen nog geschaard door het rijtje favorieten. Na een goede eerste wedstrijd tegen de Verenigde Staten zakte TsjechiŽ ver weg, vandaag kon het tegen een ItaliŽ zonder topschutter Luca Toni geeen vuist maken.


Beide teams wisten vooraf wat men te doen stond. ItaliŽ had vooraf aan een gelijkspel genoeg, maar zou dan allerminst zeker zijn van de groepswinst. De nummer twee van de poule zou het moeten opnemen tegen BraziliŽ, het kwam er dus op neer dat beide teams eigenlijk moesten winnen.

ItaliŽ begon het duel afwachten en liet TsjechiŽ het spel maken. Via Pavel Nedved kregen de Tsjechen ook een aantal schotkansen. ItaliŽ moest in het duel al snel verder zonder verdediger Alessandro Nesta die geblesseerd raakte. Als vervanger kwam Marco Materazzi in het veld. Kort na zijn entree liet Materazzi al van zich horen en nog positief ook. De verdedegier van Inter kopte na 26 minuten spelen raak uit een corner van Totti.

TsjechiŽ probeerde snel terug te komen maar het pakte allemaal anders uit. De missie leek kansloos toen men op slag van rust ook nog eens met een man minder kwam te staan. Jan Polak kreeg bij een lompe, domme, overtreding op Totti zijn tweede gele kaart. Eerder was het Polak die het luchtduel van Materazzi verloor waar het doelpunt viel.

Bij rust keek TsjechiŽ tegen een 1-0 achterstand aan en had men ook nog eens een man minder. Ondertussen was bekend dat Ghana een 2-1 voorsprong in handen had tegen de Verenigde Staten waardoor de Tsjechen op dat moment zouden zijn uitgeschakeld. In de tweede helft moest TsjechiŽ komen, onder meer Nedved had een levensgrote mogelijkheid zijn land op gelijke hoogte te zetten.

Gescoord zou er niet meer worden, ook omdat de Italiaanse verdediging steeds hechter werd. Uiteindelijk scoorde ItaliŽ drie minuten voor tijd uit een corner zelfs de 2-0. Het was invaller Fillippo Inzaghi die het duel definitief besliste. ItaliŽ treft nu in de volgende ronde de nummer twee uit Groep F: AustraliŽ, Japan en KroatiŽ zijn daarvoor nog in de race.

Voor TsjechiŽ zit het WK er op. Het is voorbij met deze gouden generatie die nooit een grote prijs heeft kunnen pakken. Bij een volgend eindtoernooi zijn spelers als Nedved en Koller al lang en breed met voetbalpensioen.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!