Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Oranje na kaartenfestival uitgeschakeld


25 juni 2006 - Het Nederlands Elftal is vanavond uitgeschakeld in de achtste finales door Portugal, het werd 1-0. Maniche tekende na 23 minuten spelen voor de enige treffer. Beide teams eindigden de wedstrijd met negen spelers, aan Nederlandse kant kregen Khalid Boulahrouz en Giovanni van Bronckhorst na twee gele kaarten een rode kaart. In de geschiedenis van het WK vielen in een duel nog nooit vier rode kaarten.

Groots was Oranje niet. Aanvallend viel het vandaag iets wat tegen. Dirk Kuijt, die de voorkeur kreeg boven Ruud van Nistelrooy, liet vandaag zien nog niet de topspits van wereldformaat te zijn, Arjen Robben kwam niet in het spel voor terwijl Robin van Persie vaak alleen was met zijn acties. Van Persie was regelmatig ongrijpbaar voor de Portugese defensie maar het had te weinig rendement.

Oranje kreeg vooral van afstand kansen. In de beginfase van het duel schoten bijvoorbeeld Mark van Bommel en Wesley Sneijder al. Diezelfde Sneijder was ook in de tweede helft gevaarlijk. Ondanks zijn schoten was de middenvelder van Ajax een van de meest teleurstellende spelers aan Nederlandse kant. Sneijder kon nauwelijks zijn stempel drukken op het duel.

De openingsfase was voor Nederland, de eerste de beste kans van Portugal na 23 minuten spelen was echter direct raak. Een combinatie van Deco, Pauleta en Maniche reet de Oranje defensie open. Maniche was uiteindelijk de doelpuntenmaker. Vlak voor rust wist Edwin van der Sar Oranje te behouden voor een tweede tegentreffer. Buiten dat was het voornamelijk Oranje wat balbezit had maar het kon Portugal nauwelijks laten wankelen. In de slotfase was Kuijt nog dichtbij, de aanvaller ging alleen op de Portugese doelman Ricardo af maar kwam een teenlengte te kort om de bal echt goed te raken.

De letterlijk rode lijn door het duel was de kaartenregen die Ivanov uitdeelde. Overigens waren de meeste gele kaarten terecht. Zo schopte Khalid Boulahrouz al vroeg in het duel Cristiano Ronaldo uit de wedstrijd door met gestrekt been zijn noppen af te drukken op het bovenbeen van de rappe aanvaller. In de tweede helft werd Boulahrouz ('63) in een duel met Figo een kaart aangenaaid, Figo simuleerde dat hij een elleboogstoot had gekregen van de verdediger. Van Bronckhorst ('90) kreeg voor twee overtredingen een gele kaart, beide keren was het terecht. Dat was ook het geval bij de rode kaarten van Costinha ('45) en Deco ('78). In totaal deelde Ivanov 16 gele kaarten uit.

Wat zullen de vragen zijn die men achteraf zal stelleN: Wat zou er zijn gebeurd als Boulahrouz op het veld was blijven staan? Zou Van Nistelrooy bij een basisplaats of invalbeurt een stempel op het duel hebben kunnen drukken? Had Van Basten dan toch Huntelaar moeten meenemen?

Het is dus over en uit. Het WK is voorbij. Oranje kan zich gaan richten op het EK in 2008 dat zal worden gespeeld in Zwitserland en Oostenrijk. Bondscoach Van Basten zal het doen moeten doen zonder een speler als Cocu, andere spelers zullen juist afvallen omdat zich nieuwe spelers aandienen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!