Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Australie uitgeschakeld door Italie


26 juni 2006 - Guus Hiddink is er niet in geslaagd om zijn Australie naar de kwartfinale van het WK te loodsen. In Kaiserslautern kregen de Italianen in de 93ste minuut een strafschop. Totti liet dit buitenkansje niet onbenut en schoot de Italianen naar de kwartfinale.


Hiddink wijzigde zijn formatie ten opzichte van het laatste groepsduel op maar liefst 3 posities. Emerton (schorsing) en Kewell (blessure) werden vervangen door Luke Wilkshire en Mark Brescanio. Daarnaast mocht doelman Mark Schwarzer weer zijn opwachting maken, nadat hij tegen Kroatie zijn plaats in het doel was kwijtgeraakt aan Zeljko Kalac. Ook Italie voerde enkele wissels door. Lippi verving Totti en Camoranesi voor respectieveljk Del Piero en Toni.

ItaliŽ was in Kaiserslautern uiteraard favoriet, maar de mannen van Lippi kregen nauwelijks grip op de fysiek sterke AustraliŽrs. De eerste helft ging dan ook gelijk op. Schwarzer moest enkele malen goed ingrijpen op doelpogingen van Gilardino en Toni en aan de andere kant was Chipperfield dicht bij een doelpunt. Ruststand: 0-0.

Na amper 5 minuten in de 2de helft trok arbiter Cantalejo een rode kaart voor een forse tackle van Materazzi. Australie rook haar kans en nam controle over het duel. Veel kansen kwamen er echter niet en zo leek een verlenging onvermijdelijk. Totdat Fabio Grosso op avontuur ging en in het strafschop gebied over het been van verdediger Lucas Neill struikelde. Arbiter Cantalejo was onverbiddelijk en wees meteen naar de penaltystip. Totti schoot de bal onberispelijk achter Schwarzer en dompelde daarmee heel Australie in rouw.
Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!