Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax wint Johan Cruijff Schaal


13 augustus 2006 - Ajax heeft vandaag in de Amsterdam ArenA beslag weten te leggen op de Johan Cruijff Schaal. In Amsterdam eindigde het treffen tussen Ajax en PSV in een 3-1 overwinning. Trainer Henk ten Cate heeft daarmee zijn eerste prijs als trainer in Nederland te pakken, eerder won hij al eens prijzen met MTK Boedapest in Hongarije.

Na zeven minuten spelen opende Ajax al de score. Vanaf de eerste minuut had Michael Lamey totaal geen grip op Ryan Babel, die de voorkeur kreeg boven Kenneth Perez. Babel gaf de bal voor op Gabri die de inlopende Mauro Rosales wist te vinden. Mika Väyrynen kon Rosales er niet van weerhouden te scoren.

PSV ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Het kreeg grip op het duel en de gelijkmaker leek slechts een kwestie van tijd. Ook de rechtsback van Ajax, de Roemeen Ogararu, had het zwaar te verduren. De verdediger wist Arouna Koné niet in bedwang te houden. Toch zou er in de eerste helft niet meer gescoord worden.

Na rust begon Ajax met twee nieuwe spelers in de ploeg. De jonge Schilder was vervangen door Maduro, die oorspronkelijk rust zou worden gegeven. Heitinga die door zijn tegenvallende spel tegen Kopenhagen zijn basisplaats verloor aan Ogararu, kwam nu weer voor de Roemeen in de ploeg. Ondanks de wissels kwam PSV al snel op gelijke hoogte. Na drie minuten in de tweede helft werd een corner door Väyrynen binnengekopt, de inzet werd nog gekeerd door Stekelenburg maar in de rebound was het Cocu die doel trof.

Het spel ging na de gelijkmaker op en neer. Tot echt grote kansen zou het echter niet leiden. Ten Cate besloot na 68 minuten spelen opnieuw te wisselen. Kenneth Perez kwam in de ploeg voor Rosenberg. Perez maakte 1 minuut na zijn entree al de 2-1. Een schitterend afstandsschot van Wesley Sneijder zou Ajax negen minuut voor tijd definitief de zege geven. Ajax wint daarmee de Johan Cruijff Schaal evenals vorig seizoen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!