Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Liverpool, HSV en Milan naar Champions League


22 augustus 2006 - Vanavond werden er een aantal kwalificatiewedstrijden gespeeld voor de Champions League. Liverpool plaatste zich bijvoorbeeld vandaag nog zonder Dirk Kuyt ten koste van Maccabi Haifa voor de groespronde van de Champions League. Kuyt acteert komend seizoen dus voor het eerst in dit miljoenenbal. Nigel de Jong kopte zijn club HSV naar een gelijkspel in Spanje tegen Osasuna en dat was genoeg voor kwalificatie.


Maccabi Haifa - Liverpool 1-1
Manager Benitez vond het niet noodzakelijk om vandaag al met Kuyt af te reizen naar Kiev, de aanvaller kon zodoende in Liverpool wennen aan de stad. Boudewijn Zenden en Jan Kromkamp begonnen op de bank. Vanwege de eerdere dreiging in het Midden-Oosten moest Maccabi Haifa op vreemde bodem haar thuisduel spelen en dat werd in Kiev. Nadat het in Engeland al met 2-1 had gewonnen speelde Liverpool vandaag met 1-1 gelijk. Crouch scoorde na 54 minuten spelen de openingstreffer, via de Braziliaan Anderson werd het tien minuten later gelijk maar daar zou het bij blijven.

Osasuna - HSV 1-1
Na het 0-0 gelijke spel in Duitsland leek het vandaag een moeilijk karwei te gaan worden voor het Hamburg van onze landgenoten Rafael van der Vaart en Nigel de Jong. Toen Cuellar ook nog na zeven minuten spelen Osasuna op voorsprong bracht leek HSV om de rand van de uitschakeling te staan. De ploeg van Thomas Doll viel aan. Uiteindelijk leverde dit een kwartier voor tijd de gelijkmaker op. Nigel de Jong was de gelukkige door deze treffer te scoren. In de slotfase kwam Hamburg nog goed weg bij een aantal kansen van Osasuna. De ploeg van aanvoerder Van der Vaart speelt dus komend seizoen Champions League voetbal terwijl Osasuna genoegen moet nemen met spelen in de UEFA Cup.

Rode Ster Belgrado - AC Milan 1-2
Milan reisde vandaag naar Belgrado af met in het achterhoofd een 1-0 overwinning eerder in het eigen San Siro. Vandaag won de ploeg met 2-1 van Rode Ster Belgrado en zo speelt de club toch gewoon Champions League voetbal, ondanks het Italiaanse omkoopschandaal van deze zomer. Inzaghi zette Milan na 29 minuten op Champions League-koers, later zou Seedorf er 2-0 van maken. Djokic scoorde tien minuten voor tijd nog tegen maar dat was bij verre na niet genoeg om Milan ook maar te laten wankelen.

Overige uitslagen
Benfica - Austria Wien 3-0 (Eerste duel 1-1)
Jelle ten Rouwelaar zat bij Austria Wien op de bank.

Valencia - Red Bull Salzburg 3-0 (Eerste duel 0-1)
Opmerking: Patrick Kluivers behoorde niet tot de wedstrijdselectie van Valencia. Aan de zijde van Salzburg was Bodnar (ex-Roda) basisspeler, terwijl Vonlanthen als invaller in het veld kwam.

Woensdag overige duels
Onder meer Ajax, Spartak Moskou, Lille en Arsenal spelen morgen de return in hun kwalificatiestrijd. Ajax speelt morgen in de eigen Amsterdam Arena tegen FC Kopenhagen. Het won in Denemarken al met 2-1.

Wed nu 15 euro GRATIS op Ajax-FC KopenhagenVoeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!