Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Kopenhagen wijst Ajax naar UEFA Cup


23 augustus 2006 - Ajax is er vanavond niet in geslaagd de groepsfase van de Champions League te halen. Het verloor vandaag in de eigen Amsterdam ArenA met 2-0 van de Deense kampioen FC Kopenhagen. Eerder won men het uitduel in Denemarken nog met 2-1 en leek Ajax dus een zeer goede uitgangspositie te hebben. Vandaag was er ook ruim een uur lang niets aan de hand.

Miljoenen werden vooraf aan dit seizoen gespendeerd om Ajax weer naar de Europese top te brengen. Jaap Stam, die voor enkele miljoenen overkwam van AC Milan, zou een van de pijlers worden maar ook Gabri (Barcelona) en Perez (AZ) waren grote namen die onder de nieuwe trainer Henk ten Cate voor succes moesten gaan zorgen.

Direct bij de eerste beslissende wedstrijden voor kwalificatie voor de groepsronde van de Champions League wordt Ajax uitgeschakeld. Na de knappe 2-1 zege in de heenwedstrijd ging het vandaag in eigen huis mis. Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor Ajax. De ploeg van Henk ten Cate was veel sterker dan Kopenhagen en kreeg verschillende kansen op de openingstreffer. Het vizier stond niet op scherp en aanvaller Klaas-Jan Huntelaar had een keer zijn dag niet, wat natuurlijk mag op zijn leeftijd.

Uiteindelijk zou Silberbauer uit een standaardsituatie FC Kopenhagen op voorsprong brengen. Bij een vrije trip wist hij zichzelf vrij te lopen van directe bewaker Emanuelsson. Nog altijd was er bij deze stand niets aan de hand voor Ajax. Het werd pas kritiek toen Vermaelen ongelukkig een voorzet achter zijn eigen doelman Maarten Stekelenburg vewerkte. Met nog 13 minuten te gaan zou het voor Ajax een hels karwei worden.

Ajax probeerde dat in het restant van het duel nog wel. Huntelaar was zelfs dichtbij met een kopbal op de lat, maar veel verder kwam het niet. Kopenhagen was eigenlijk dichterbij de 3-0 dan dat Ajax er een verlenging wist uit te slepen. Ajax ligt er dus uit en is daarmee vanavond het lachertje van Europa. Voor het Nederlandse voetbal kan dit desastreuze gevolgen hebben, het Roemeense en Russische voetbal liggen namelijk op de loer om de zes Europese plaatsen van Nederland over te nemen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!