Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

HSV weet Mathijsen los te weken bij AZ


24 augustus 2006 - Opnieuw heeft een international die vorig seizoen nog actief was in de eigen Eredivisie de overstap gemaakt naar het buitenland. Joris Mathijsen maakt de overstap van AZ naar het Duitse Hamburger SV waar hij de naar Chelsea vertrokken Khalid Boulahrouz moet opvolgen. De 26 jarige Mathijsen tekende in de Noord-Duitse stad een contract voor vier seizoenen.


Pas woensdag meldde HSV zich officieel bij AZ om te onderhandelen. Een dag later is er al een akkoord over een transfersom van ongeveer tien miljoen euro. AZ nam de verdediger in de zomer van 2004 nog transfervrij over van Willem II.

'AZ heeft een moeilijke afweging moeten maken tussen de sportieve ambities van de club en de persoonlijke ambities van Joris', luidt de verklaring van de Alkmaarse club op haar eigen website. ''Na overleg tussen de technische staf, bestuur en directie is besloten Joris zijn transfer te gunnen.'

AZ probeerde al een aantal malen het contract van Mathijsen, gezien als een van de sterkhouders, open te breken en te verlengen. Mathijsen had echter trek in een buitenlands avontuur en wilde zijn nog tot 2008 doorlopende contract dan ook niet verlengen. Het is onbekend of AZ een vervanger zal aantrekken voor Mathijsen. De club trok deze zomer al Gijs Luirink aan en heeft ook nog Barry Opdam onder contract.

Joris Mathijsen speelt komend seizoen in ieder geval in de Champions League bij HSV waar ook al Nigel de Jong en Rafael van der Vaart onder contract staan.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!