Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Patrick Kluivert krijgt nummer negen


31 augustus 2006 - Patrick Kluivert gaat komend seizoen bij PSV spelen met nummer negen achterop, dat meldt de website van de Eindhovense club die de transfer nu echt officieel aankondigt. De dertigjarige aanvaller tekende een contract voor 1 seizoen, indien dit naar tevredenheid verloopt zal het met een jaar worden verlengd.

“Ik ben heel tevreden”, aldus Kluivert op De Herdgang tegenover PSV.nl. “PSV was voor mij de beste optie. Bij Valencia kwam ik niet aan voetballen toe, Nederland heeft de laatste twee jaar niet veel van mij gezien. Maar ik voel me lekker, ben dertig jaar en ben gebrand om hier te laten zien wat ik allemaal in me heb. De eredivisie is veel veranderd, maar ik denk dat ik daar snel aan zal wennen.”

Ook een telefoontje van Codu deed wonderen. “Zeker, ik heb natuurlijk jaren met Phillip samengespeeld. Ik stond meteen open voor een komst naar PSV. Ik wil zo snel mogelijk een goede verstandhouding krijgen met alle teamgenoten en dan gaan we keihard werken.”

Patrick Kluivert doorliep de jeugdopleiding van Ajax. De aanvaller kreeg wereldfaam door als achttienjarige de enige goal te scoren in de Champions League-finale tussen Ajax en AC Milan. In de zomer van 1997 maakte Kluivert de overstap naar Milaan, een jaar later volgde een transfer naar FC Barcelona. In Spanje werd de aanvaller bij Barcelona een topspits in Europa. Bij FC Barcelona zou de aanvaller in totaal zes seizoenen onder contract staan. In 2004 was daar de overgang naar Newcastle United, het zou geen succes worden. Een jaar later, in 2005, vertrok Kluivert naar Valencia. Ook hier wist de spits geen potten te breken, Kluivert is dan ook gebrand op revanche.

Bestel nu je shirt online


Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!