Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

PSV begint Champions League met gelijkspel


12 september 2006 - PSV heeft haar eerste duel in dit Champions League seizoen gelijkgespeeld. In het eigen Philips Stadion eindigde het duel tegen Liverpool in 0-0. Liverpool begon het duel verrassend zonder een aantal vaste waarden, Boudewijn Zenden en Dirk Kuijt speelden de gehele negentig minuten.

Liverpool manager Benitez koos er verrassend voor om een aantal bekenden buiten zijn eerste elf te houden. Gerrard, Xavi Alonso, Hyppia, Crouch en Luis Garcia begonnen zodoende niet om 20.45 uur in de basis. PSV trainer Ronald Koeman had dit totaal niet verwacht en moest zijn systeem dus in de wedstrijd licht veranderen.

Groots was de wedstrijd vandaag van beide kanten niet. In de eerste helft was er slechts een hoogtepunt. Een solo van Arouna Kone vanaf de middenlijn eindigde uiteindelijk op een schot op de lat, Liverpool doelman Reina kon alleen maar hopen dat de bal niet in het doel zou belanden. Ook Afellay liet Reina met een schot duiken. Aan de kant van Liverpool waren er afstandsschoten van Zenden en Fabio Aurelio.

In de tweede helft zocht PSV meer de aanval, Mendez onderscheidde zich hierbij met zeer goed spel. De middenvelder uit Ecuador had wel het probleem dat zijn afstandsschoten precisie misten. Na het inbrengen van Gerrard en Xavi Alonso kreeg Liverpool uiteindelijk meer grip op de wedstrijd. Een schot van Dirk Kuijt schampte nog de paal.

Geen doelpunten vandaag dus in Eindhoven. Beide teams pakten in deze zeer interessante poule 1 punt. Ook het andere duel in Poule C eindigde in 0-0 en dat is goed nieuws. Aangenomen werd toch dat Galatasaray in eigen huis haar punten zou moeten pakken om door te gaan, vandaag speelde dus in Istanbul bloedeloos gelijk tegen Bordeaux. Over twee weken reist PSV af naar Bordeaux, terwijl Liverpool Galatasaray in Engeland kan verwelkomen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!