Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Babel loodst Ajax langs Start


14 september 2006 - Ajax kan de groepsfase van de UEFA Cup nauwelijks meer ontgaan. Vanavond won het elftal van Henk ten Cate in Noorwegen met 5-2 van IK Start. Zodoende mag Ajax bij de return in Amsterdam, over twee weken, zelfs met 3-0 verliezen en dat lijkt haast onmogelijk tegen deze Noorse subtopper.

Trainer Henk ten Cate begon vanavond verrassend genoeg met Markus Rosenberg in de basis, dat ging ten koste van de afgelopen weken goedspelende Ryan Babel. De aanval van Ajax bestond verder natuurlijk uit Klaas-Jan Huntelaar en Mauro Rosales.

Ajax kwam na zeventien minuten spelen op voorsprong. Een kopbal van Jaap Stam uit een corner werd in eerste instantie nog door de Noorse doelman gekeerd maar in de rebound was het Huntelaar die de score opende. Lang kon Ajax niet genieten van de voorsprong. Tien minuten na de openingstreffer was het namelijk al weer 0-0. Jónsson was namens Start de doelpuntenmaker.

De Amsterdammers zouden de rust echter wel ingaan met een voorsprong. Op aangeven van invaller Babel (voor Rosales) schoot Rosenberg drie minuten voor rust Ajax op een 2-1 voorsprong. Al vroeg in de tweede helft kwam Start opnieuw op gelijke hoogte. Fevang tekende ditmaal voor de Noorse treffer.

Ajax bleef een afgang echter bespaard, daarvoor was het kwaliteitsverschil simpelweg te groot. Via een vrije trap van Wesley Sneijder ('63) en een schot van Roger ('67), overigens op aangeven van Babel, liep Ajax in korte tijd uit naar een veilige voorsprong. In de slotfase van het duel werd het zelfs nog 5-2 nadat Babel in de zestien meter de achterlijn haalde en Huntelaar wist te bedienen die daarmee zijn tweede goal van de avond meepikte.

Een belangrijke zege voor Ajax wat hiermee verzekerd lijkt van de groepsfase van de UEFA Cup, al is in het voetbal veel mogelijk. Daarnaast ook belangrijke punten voor het Nederlandse clubvoetbal, de Oost-Europese landen hijgen ons namelijk in de nek en staan te popelen om UEFA Cup-tickets af te snoepen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!