Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Marcel de Jong twijfelt tussen Canada en Oranje


25 september 2006 - Bondscoach Foppe de Haan zou maar wat al te graag Marcel de Jong oproepen voor zijn Jong Oranje, de 19 jarige verdediger van Roda JC behoort inmiddels al tot de voorlopige selectie. Marcel de Jong doorliep tot dusver alle jeugdselecties van Canada, het land waar hij werd geboren. Nu twijfelt de linksback over een interlandcarrière voor zijn geboorteland Canada of juist Oranje.


De negentienjarige De Jong is er zich van bewust dat goede linksbacks in Nederland schaars zijn en dat er dus een kans aanwezig is dat hij mogelijk het grote Nederlands Elftal haalt. De weg is echter nog lang voor de speler die afgelopen zomer Helmond Sport verruilde voor Roda JC en zich direct in de basis speelde.

'Ik ben er nog niet uit wat ik doe', zegt De Jong in het Algemeen Dagblad. 'Een besluit neem ik pas na de stage met Jong Oranje. Aangezien we geen officieel duel spelen, kan dat.'

'Ik wil op een zo hoog mogelijk niveau voetballen, en Oranje is beter dan Canada. Ook speelt mee dat Nederland weinig goede linksbacks heeft. Blijf ik me sterk ontwikkelen, dan is een carrière in het grote Nederlands elftal misschien mogelijk.'Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!