Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Winst voor PSV in Bordeaux


27 september 2006 - PSV heeft vanavond in en tegen Bordeaux met 1-0 weten te winnen. Na het gelijke spel in de eerste wedstrijd tegen Liverpool heeft men nu dus gewonnen. Met vier punten uit de eerste twee duels in de groepsfase van de Champions League zit het elftal van Ronald Koeman op koers voor het bereiken van de tweede ronde.


PSV moest het vanavond stellen zonder een aantal basisspelers, onder meer Farfan, Cocu en Kluivert moesten verstek laten gaan. Noodgedwongen moest PSV vanavond dus aantreden met een 4-4-2 systeem met Diego Tardelli en Aroune Kone in de spits.

Tegen de nummer acht van Frankrijk, Girondin de Bordeaux, was PSV de gevaarlijkste ploeg. Arouna Koné wist na een kwartier spelen bijna met een hakbal uit een corner te scoren, doelman Ulrich Ramé wist de inzet met een reflex te stoppen. Niet veel later kwam Mika Väyrynen een teenlengte tekort op een voorzet van Tardelli. Bordeaux kon daar in de eerste helft eigenlijk niets tegen over stellen.

In de tweede helft veranderde Bordeaux van systeem door de meer aanvallend ingestelde Chamakh in het veld te brengen in plaats van Johan Micoud. Grote kansen leverde dit Bordeaux echter niet op. PSV kwam in die fase zelfs op voorsprong. De opkomende Mika Väyrynen kwam na een een-twee met Koné oog in oog met Ramé en rondde de bal beheerst af.

De resterende minuten die volgden bleef PSV het betere spel houden, mede doordat er meer ruimte vrijkwam. In de slotfase kwam PSV nog enigzins onder druk te staan nadat Michael Lamey onterecht van het veld werd gestuurd na een vermeende elleboogstoot. De televisiebeelden bewijzen echter zijn onschuld. PSV hield stand en pakte in Frankrijk drie belangrijke punten.

Liverpool won vanavond op eigen veld met 3-2 van Galatasaray. Liverpool en PSV gaan nu met 4 punten uit 2 duels aan de leiding in de groep. Galatasaray en Bordeaux hebben ieder 1 punt. Over twee weken heeft PSV een uitwedstrijd in Istanbul tegen Galatasaray. Bij minimaal een gelijkspel gaat het er voor PSV erg goed uitzien.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!