Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax en Marseille eens over Mido


2 juli 2003 - Ajax heeft met Olympique Marseille overeenstemming bereikt over de transfersom van Ahmed 'Mido' Hossam. Nu zullen de Egyptische aanvaller en Marseille het eens moeten worden over een contract. Mido was bij Ajax niet gewenst en werd de afgelopen maanden verhuurd aan het Spaanse Celta de Vigo.

Hossam had nog een contract tot de zomer van 2006 maar lag zoals bekend overhoop met Ajax coach Ronald Koeman. De Egyptische aanvaller lapte verscheidene regels aan zijn laars iets wat Koeman niet zinde. Zijn kwaliteiten staan buiten kijf, Hossam had een belangrijke rol in het winnen van het kampioenschap van Ajax in het seizoen 2001/2002.

Mido die eerder speelde voor Zamalek in eigen land en verder AA Gent scoorde voor Ajax 23 doelpunten in 57 wedstrijden. Wel moet gezegd worden dat Mido in het eerste half jaar (2001) van zijn contract een moeilijke tijd had, Mido werd namelijk op de linksbuiten plaats gezet terwijl het meer een spits is.

Het is onbekend hoeveel geld Ajax ontvangt van Olympique Marseille mocht Mido instemmen met het aanbod van de Franse ploeg. Er wordt gespeculeerd over een transferssom van tussen de 10 - 12 miljoen euro. In de zomer van 2001 betaalde Ajax 6 miljoen voor Mido aan Gent. De Belgische club vangt daarnaast ook nog eens een percentage over de transfersom van 10-12 miljoen, het zou gaan om 20 tot 30 procent.

Met het overige geld en de ruimte op de salarissen kan Ajax zaken gaan doen met Genk voor Wesley Sonck. De Belgische topscorer zou 5 miljoen euro moeten kosten, ook Lazio Roma zou interesse hebben in de international. Het nieuwe Ajax uit-shirt is overigens al te bestellen in de VoetbalPlus.nl Webshop.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!