Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Sterk PSV wint van AZ


22 oktober 2006 - PSV maakte vanmiddag indruk door AZ in het eigen DSB Stadion te verslaan. In Alkmaar had PSV al in de eerste helft een zekere overwinning opgebouwd door maar liefst drie keer te scoren. Door de overwinning neemt PSV de tweede plaats over van AZ.


PSV zette al vroeg druk op AZ en probeerde snel op voorsprong te komen. Uiteindelijk viel de openingstreffer na twaalf minuten spelen. Op aangeven van Cocu kopte Manuel da Costa raak. De jonge Portugees mocht vandaag verrassend genoeg in de basis starten.

Nog voor rust werd de wedstrijd beslist. PSV zou tot twee keer scoren in blessuretijd dit tot grote woede van AZ trainer Louis van Gaal. Mendez tekende voor de 2-0 op een voorzet van uitblinker Jefferson Farfan. Arouna Kone zou in de resterende minuut van de eerste helft voor de 3-0 tekenen.

In de tweede helft leek PSV haar voorsprong verder te gaan uitbouwen, een vierde Eindhovense treffer viel echter niet. AZ zou negentien minuten voor tijd zelfs tegenscoren. Het was Demy de Zeeuw die op aangeven van Arveladze scoorde. AZ kreeg nog kansen op de aansluitingstreffer maar stuitte elke keer weer op PSV doelman Gomes.

Overigens zou het duel op een rare manier eindigen. Op een schot van Jason Culina raakte Didulica buiten bewustzijn. De Kroatische doelman van AZ moest het veld per brancard verlaten. Ongetwijfeld zal hier later vandaag meer nieuws over komen.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!