Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

PSV nu al verzekerd van volgende ronde


31 oktober 2006 - PSV heeft zich voor de derde keer op rij geplaatst voor de knock-out fase van de Champions League. Het elftal van Ronald Koeman won vanavond in het eigen Philips Stadion met 2-0 van Galatasaray. Na vier duels en tien punten is PSV verzekerd van een plaats bij de eerste twee in de groep.

Het lijkt in Eindhoven bijna een traditie te worden om zich te scharen bij de beste zestien clubs van Europa. Ook voor Koeman is het bijzonder. In vier jaar tijd is de oefenmeester met drie verschillende clubs tot de laatste zestien gekomen in de Champions League. Bij Ajax (2004) en Benfica (2006) haalde hij eerder respectievelijk de halve- en kwartfinale.

Galatasaray begon in Eindhoven aan haar laatste kans om nog door te kunnen in de Champions League. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het elftal van Erik Gerets gretig aan de start stond in Eindhoven. Galatasaray was zeker in de eerste helft een stuk beter als PSV. Buiten een afstandsschot dat knap werd gepakt door Gomes kwam Galatasaray echter niet. PSV had immers Alex als extra slot op de deur. De Braziliaanse verdediger maakte indruk door een aantal tegenstanders zonder veel moeite de grond in te lopen.

Vlak voor rust was er een keerpunt in het duel. Uit een counter wist Jefferson Farfan door te breken. Handig wist de aanvaller uit Peru te ontsnappen aan zijn bewaker Stjepan Tomas. Na licht te worden getoucheerd liet Farfan zich vallen. Scheidsrechter Hansson twijfelde niet en gaf Tomas een rode kaart vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler.

In de tweede helft wist PSV het numerieke overwicht optimaal uit te buiten. Het werd daarbij geholpen door Galatasaray dat extra risico nam door achterin 1 op 1 te gaan spelen. Timmy Simons zou in de rebound van dichtbij voor de openingstreffer zorgen, daarmee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. PSV ging echter op zoek naar een tweede treffer, deze zou uiteindelijk in de slotfase vallen. Het was Arouna Kone die een individuele actie wist te bekronen met dit doelpunt.

Met nog een uitwedstrijd tegen Liverpool en een thuisduel tegen Bordeaux is PSV desondanks al verzekerd van de volgende ronde in de Champions League. Mogelijk dat dus spelers de komende weken in Champions League verband rust zullen krijgen, denk daarbij bijvoorbeeld aan routinier Cocu. Ronald Koeman kan er echter ook voor kiezen om met Liverpool te gaan strijden om de eerste plaats in de groep. Liverpool is namelijk ook al verzekerd van de volgende ronde, het won vanavond op Anfield Road met 3-0 van Bordeaux.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!