Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Austria Wien geen partij voor Ajax


2 november 2006 - Ajax is de groepsfase van het UEFA Cup toernooi begonnen met een 3-0 overwinning op het Oostenrijkse Austria Wien. In de eerste speelronde van de groepsfase was Ajax nog vrij, vandaag kwam het elftal van Henk ten Cate dus wel in actie. Ajax speelde vanavond niet groots maar wist wel eenvoudig te winnen van Austria Wien.

Austria Wien kwam enkele weken geleden al voor het eerst in de groepsfase in actie tegen Zulte Waregem. Op eigen veld verloor men toen met 4-1 van de Belgische subtopper, toch waakte Henk ten Cate vanavond voor onderschatting. Al snel bleek dat Ajax vanavond weinig te duchten zou hebben van Austria Wien.

Ondanks dat Ajax al vroeg druk zette op Austria Wien leidde dat niet automatisch tot grote mogelijkheden. Eigenlijk een van de eerste kansen was direct raak. Wie anders dan Klaas Jan Huntelaar was het die scoorde, de aanvaller deed dit na 35 minuten spelen. Huntelaar scoorde uit de rebound van een kopbal van Hedwiges Maduro. Het zou in de Amsterdam ArenA ook de ruststand zijn.

Ook na rust ging het niet opeens in een hoger tempo bij Ajax, terwijl Austria Wien zelf nauwelijks iets kon ondernemen. Na de 2-0 van de goed ingevallen Edgar Manucharyan ('65) was Austria Wien even het spoor bijster. Drie minuten later was het dan ook al Klaas-Jan Huntelaar die tekende voor zijn tweede treffer van de avond ('68). Na de 3-0 had Huntelaar ook de 4-0 nog op zijn schoenen, scoren zou hij dit maal echter niet.

Het restant van het duel voetbalde Ajax rustig uit. Ajax geloofde het wel, komende zondag wacht ook weer de competitie. In Almelo wacht dan Heracles. In het UEFA Cup toernooi zal Ajax toch wel gaan overwinteren zeker na de resultaten van vandaag. Naast de tweede nederlaag van Austria Wien verloor namelijk ook Sparta Praag opnieuw. Zulte Waregem gaat in de poule van Ajax verrassend aan kop met zes punten uit twee duels, Espanyol en Ajax behaalden ieder drie punten uit 1 wedstrijd. De volgende speelronde staat Zulte Waregem-Ajax op het programma.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!