Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Heerenveen bijna kansloos voor overwintering


23 november 2006 - SC Heerenveen lijkt zich dit seizoen niet te plaatsen voor de volgende ronde in het UEFA Cup toernooi. De afgelopen twee jaar wist het elftal van Verbeek nog wel te overwinteren. Door de nederlaag vandaag in de uitwedstrijd tegen Parma heeft SC Heerenveen het niet meer zelf in de hand.


Heerenveen speelde in de eerste groepswedstrijd nog in Spanje knap gelijk tegen Osasuna. Thuis ging het een aantal weken geleden een stuk minder tegen het Deense Odense. Er werd verrassend met 2-0 verloren. Vandaag zou mogelijk een revanche volgen op dat resultaat. In en tegen Parma werd echter onverdiend met 2-1 verloren.

Parma is al jaren niet meer de ploeg die begin jaren negentig nog in de top van de Serie A speelt. Ook vandaag was Parma zeer teleurstellend en had SC Heerenveen gewoon moeten winnen. Nadat de openingsfase nog wel voor Parma was, kwam Heerenveen na twintig minuten spelen op voorsprong door een schot van Pranjic. Parma spits Budan wist zich te onderscheiden door knap raak te koppen. Het zou ook de ruststand betekenen.

In de tweede helft had Heerenveen het initiatief en voldoende mogelijkheden op de voorsprong. Het was echter opnieuw Parma die scoorde, uitblinker Budan maakte zijn tweede. In het restant van het duel probeerde Heerenveen het nog wel maar wist men het net maar niet te vinden. Invaller Rob Friend trof de lat, terwijl een schot van Hansson maar net kon worden gekeerd.

Met 1 punt uit 3 duels lijkt een verder Europees avontuur voor Heerenveen een kansloze missie. Heerenveen bezet nu de vijfde en laatste plaats. Osasuna heeft eveneens 1 punt maar speelde wel een wedstrijd minder. Odense speelde 3 duels en heeft 4 punten, evenveel als Lens dat een wedstrijd minder speelde. Parma behaalde de volle buit met 6 punten uit 2 duels.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!