Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Groningen wil Suarez niet aan Uruguay afstaan


28 november 2006 - FC Groningen wil voorlopig niet meewerken aan een verzoek van de nationale bond van Uruguay om aanvaller Luis Suarez mee te laten doen voor een kwalificatietoernooi van Jong Uruguay. Volgens FC Groningen, die navraag deed bij de KNVB, is de club niet verplicht mee te werken aan dit verzoek aangezien het kwalificatietoernooi buiten de wedstrijdagenda van de FIFA valt.


"Zoals bekend is Luis SuŠrez te verstaan gegeven dat hij namens Uruguay zou worden geselecteerd voor het WK-kwalificatietoernooi onder 20 in Paraguay. Daar strijden van 7 tot en met 28 januari tien landen om vier tickets voor de eindronde van het jeugd-WK. FC Groningen heeft echter geconstateerd dat dit geen officieel bij de FIFA aangemeld toernooi is en heeft hierover navraag gedaan bij de KNVB. De voetbalbond heeft ons zwart-op-wit bevestigd dat het kwalificatietoernooi niet op de officiŽle internationale voetbalkalender staat vermeld", aldus algemeen directeur Hans Nijland op de officiŽle website van FC Groningen.

"Wij hebben de ontstane situatie maandag met SuŠrez besproken en ons standpunt uitgelegd. Aangezien FC Groningen in januari al weer aan de competitie begint en wij bij de start van de tweede seizoenshelft alle beschikbare spelers hard nodig zullen hebben, hebben wij vooralsnog besloten SuŠrez voor het kwalificatietoernooi niet vrij te geven. Inmiddels hebben wij ook de Uruguyaanse voetbalbond van ons standpunt op de hoogte gebracht. We hebben nog geen idee wat hun reactie zal zijn."Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!