Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ en Stormvogels Telstar gaan samenwerken


30 november 2006 - AZ en Stormvogels Telstar hebben de intentie uitgesproken om met ingang vanaf volgend seizoen (2007-2008) de beide jeugdopleidingen te laten samengaan. De komende periode zullen beide clubs de organisatorische en juridische consequenties hiervan uitwerken.


Toon Beijer, directeur voetbal van StormvogelsTelstar: ‘Wij hebben deze stap genomen omdat we gekeken hebben naar de kosten van onze jeugdopleiding en het rendement van de doorstroming. Het jeugdopleidinglandschap is snel aan het veranderen in Nederland en overal zie je BVO’s met elkaar samenwerken en samensmelten tot topjeugdopleidingen. Het talent staat immers voorop en door het laten spelen van de beste spelers met en tegen de beste spelers krijgt hun ontwikkeling een positieve impuls. Niet iedereen kan immers doorbreken in het eerste van AZ dus wij denken dat er een win-win situatie ontstaat!”

Marcel Brands, directeur technische zaken van AZ: ‘Het Masterplan van de KNVB hamert ook op meer samenwerking tussen verschillende regionale profclubs en ik denk dat dit een uitstekend voorbeeld kan zijn. StormvogelsTelstar heeft niet alleen naar het eigen clubbelang gekeken maar ook aan het totale Nederlandse voetbal gedacht en het siert ze dat zij deze stap hebben genomen. Voor AZ betekent het absoluut een kwaliteitsinjectie voor de jeugdopleiding, waar beide clubs over een paar jaar zeker de vruchten van zullen gaan plukken.’Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!