Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Huysegems en De Guzman bezorgen Feyenoord winst


3 december 2006 - Feyenoord wist na een teleurstellende week met nederlagen tegen NEC en het Franse Nancy, vandaag in eigen Kuip wel te winnen. Heerenveen was in Rotterdam zeker in de eerste helft stukken beter maar het was Feyenoord dat de drie punten pakte. Het werd in De Kuip 4-3 in het voordeel van de thuisploeg.


SC Heerenveen was in de eerste helft een maatje te groot voor Feyenoord. De Friezen controleerde het duel en kwamen niet of nauwelijks in de problemen. Het had na 24 minuten spelen zelfs een 1-0 voorsprong in handen door een treffer van topscorer Afonso Alves.

Vlak voor rust zou Feyenoord echter toch nog op gelijke hoogte komen. Op aangeven van Jonathan de Guzman schoot Stein Huysegems hard raak. De Belgische aanvaller scoorde in de tweede helft een wonderschone goal door met zijn zwakke rechterbeen hard uit te halen.

Feyenoord zou zelfs na een uur spelen op 3-1 komen nadat het een makkelijk gegeven strafschop kreeg van de Belgische scheidsrechter Gumienny. De Guzman werd in de zestienmeter licht geraakt. Aanvoerder Theo Lucius ging achter de bal staan en bezorgde Feyenoord een marge van twee treffers.

Toch ging het nog bijna fout voor Feyenoord. Door twee treffers van invaller Rob Friend ('74 en '79) kwam SC Heerenveen weer op gelijke hoogte en leek het door te stoten naar de overwinning. Uit een counter was het echter Jonathan de Guzman die Feyenoord de drie punten bezorgde.

Feyenoord is door dit resultaat vaster in de top vijf gekomen, de posities die aan het einde van het seizoen rechtgeven op playoffs voor Champions League voetbal. Het verschil met nummer zes FC Groningen is vijf punten.
Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!