Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Commissie Kerkum: Jorien van den Herik moet opstappen


4 december 2006 - Gerard Kerkum heeft vanmiddag, als voorzitter van de commissie die de afgelopen weken de organisatie van Feyenoord heeft doorgelicht, zijn bevindingen gepresenteerd. Duidelijk is daarin dat de huidige bestuursstructuur compleet zal gaan veranderen, Jorien van den Herik als ook de Raad van Commissarissen moeten hierdoor de club verlaten. Tevens heeft de commissie geadviseerd dat Feyenoord voor 2016 een nieuw stadion zal moeten hebben.


Naar alle waarschijnlijkheid zal Jorien van den Herik op 11 december aanstaande bekend maken op te stappen als voorzitter van Feyenoord. Daarnaast zullen ook de commissarissen Troost en Scholten hun vertrek bekendmaken. Op die dag presenteert Feyenoord de jaarcijfers.

Feyenoord zal dus een nieuwe structuur krijgen die moet leiden tot een transparante, slagvaardige en financierbare organisatie. De aandelen van de club, nu verenigd in Feyenoord Rotterdam NV, zullen worden gesplitst in twee stichtingen: de Stichting Continu´teit Feyenoord en de Stichting Administratiekantoor Feyenoord.

De commissie over de twee stichtingen in haar presentatie: 'Stichting Continu´teit Feyenoord Rotterdam zal door middel van een zogenaamd ĹGouden Aandeelĺ en prioriteitsaandelen het culturele erfgoed van Feyenoord bewaken. Stichting Administratiekantoor Feyenoord Rotterdam zal aandelen verkrijgen teneinde certificaten van aandelen uit te geven aan mogelijke investeerders en/of andersoortige financiers. Investeerders zullen daarbij nooit in de gelegenheid komen zich te bemoeien met het beleid.'

Daarnaast zal de Raad van Commissarissen in de nieuwe plannen aangrijpend veranderen. Het zal een commissie worden van vijf onafhankelijk en kritische leden welke zullen worden benoemd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Stichting Continu´teit Feyenoord Rotterdam zal daarin een bindende voordracht doen voor vier leden waaronder de voorzitter.

Deze directie zal 'het gezicht van Feyenoord' moeten worden. Het zal de vennootschap besturen en is verantwoordelijk voor het realiseren van de doelstellingen, strategie, het beleid en de resultaten. De directie legt verantwoording af aan de Raad van Commissarissen en de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. De nieuwe Raad van Commissarissen zal moeten bepalen of de huidige tweehoofdige directie voldoet aan de gestelde eisen. De commissie Kerkum geeft de voorkeur aan een driehoofdige directie met daarin een commercieel directeur, een financieel directeur en een directievoorzitter, die tevens de portefeuille voetbalzaken beheert.

De commissie Kerkum adviseert dat de opvolger van Jorien van den Herik voor maximaal een jaar zal worden benoemd, diegene zal alle adviezen van de commissie moeten uitvoeren.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!