Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

'Ivoriaanse doelman Copa op weg naar Eredivisie'


6 december 2006 - De kans is groot dat Barry 'Copa' Boubacar komend seizoen in de Eredivisie actief zal zijn. Copa is de nationale doelman van Ivoorkust en speelt momenteel voor het Belgische Beveren. Zaakwaarnemer Jean-Claude Lagaisse is druk op zoek voor de doelman naar een club uit Nederland. Sparta Rotterdam en Roda JC zochten inmiddels al contact, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Jean-Claude Lagiaisse in het Algemeen Dagblad: 'Het is zeker dat Copa na dit seizoen het Belgische Beveren verlaat. En hij wil graag in de Nederlandse Eredivisie aan de slag. De kans is groot dat dit ook lukt. Ik heb inmiddels informeel met een aantal clubs gesproken. Maar concreet is nog niets, we zijn eerst aan het inventariseren. Sparta en Roda JC zijn twee van de clubs waar ik al contact heb gehad.'

De 26 jarige doelman speelt sinds 2003 voor het Belgische KSK Beveren en heeft aan het einde van het lopende seizoen een aflopend contract. Een club die interesse heeft kan de doelman dus komende zomer transfervrij overnemen. Copa strijdt samen met Jean-Jacques Tizie om een plaats onder de lat in het nationale team van Ivoorkust. Een transfer naar de Nederlandse Eredivisie zou de kansen voor een vaste basisplaats alleen maar doen toenemen. Tizie speelt momenteel voor het Egyptische Zamalek.

Roda JC kijkt op dit moment naar andere keepers, nu het contract met eerste doelman Vladan Kujovic nog altijd niet is verlengd. De Servische keeper heeft een aflopend contract in Kerkrade. Beide partijen zal al wel enige tijd in onderhandelingen over het verlengen van deze verbintenis.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!