Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Feyenoord krijgt slechts een boete


7 december 2006 - De Europese voetbalbond UEFA heeft Feyenoord 'slechts' een boete van ongeveer 118.000 euro opgelegd en een voorwaardelijke straf indien de supporters zich nog een keer misdragen. Indien dat gebeurt zal Feyenoord twee thuisduels zonder publiek moeten spelen, de voorwaardelijke straf heeft een proeftijd van drie jaar. Feyenoord zal ook in overleg met Nancy moeten treden over de schade die is aangericht in Frankrijk.

Er werd door de UEFA een onderzoek ingesteld naar aanleiding van de UEFA Cup duels van Feyenoord tegen Blackburn in De Kuip als ook het uitduel tegen Nancy. Tegen Blackburn werd Blackburn speler Pedersen bekogeld met een glas bier, terwijl in Nancy zware rellen uitbraken door toedoen van 'fans' van Feyenoord.

Feyenoord heeft al laten weten niet in beroep te zullen gaan tegen deze straf. Velen hadden een zware straf van de UEFA verwacht, ook de clubleiding van Feyenoord. De Europese voetbalbond had echter weinig ijzers in het vuur aangezien het niet Feyenoord was die een groot aantal supporters had binnengelaten in Nancy. Naast de 1340 kaarten die supporters via Feyenoord hadden gekocht, had Nancy in de vrije verkoop ook nog bijna 2.000 tickets verkocht. Alle supporters werden in aansluitende vakken geplaatst, waardoor er in Frankrijk niet langer een tussenvak was tussen Nederlandse en Franse fans.

De uitspraak is een opsteker voor Feyenoord. Enkele investeerders staan nu te trappelen om bij elkaar zo'n 25 miljoen euro in de club te steken. De technische leiding zal daar enkele gerichten aankopen mee moeten doen om de selectie op peil te brengen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!