Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

PSV profiteert van gelijkspel Ajax-AZ


10 december 2006 - PSV is de grote winnaar van dit voetbalweekend. De huidige koploper won gister het uitduel tegen FC Groningen terwijl een ontmoeting tussen Ajax en AZ eindigde in een gelijkspel. In de Amsterdam Arena eindigde het treffer tussen de nummer 2 (AZ) en nummer 3 (Ajax) in een 2-2 stand.


In de eerste helft was Ajax de sterkere ploeg en ging men ook terecht met een 1-0 voorsprong de rust in. Ryan Babel maakte vanmiddag zijn rentree en was een grote plaag voor de Alkmaarse defensie. Niet Babel maar verdediger Heitinga zou in de eerste helft de enige treffer maken. Heitinga reageerde attent op een korte bal van Huntelaar.

Louis van Gaal greep in de rust in. Door het inbrengen van Simon Cziommer en Julian Jenner kreeg AZ in de eerste helft meer grip op het duel. Al snel in de tweede helft viel de gelijkmaker. Steinsson heroverde met een harde, maar correcte tackle de bal en leverde deze in bij Jenner. De aanvaller wist met een voorzet Arveladze te bereiken die de bal van dichtbij vrij eenvoudig kon intikken.

Bij Ajax was niemand te spreken over scheidsrechter Braamhaar die terecht door liet spelen waardoor AZ kon scoren. Ajax was de weg kwijt. Niet veel later kwam AZ dan ook op voorsprong. Een inzet van Jenner kon maar half worden gekeerd door Ajax doelman Stekelenburg waarop Mendes da Silva in de rebound hard raak schoot.

Ajax kon zich toch nog herpakken. Door een doelpunt van Klaas Jan Huntelaar, die vrij kon inkoppen uit een voorzet van Ogararu, werd het toch nog gelijk. In de slotfase ontsnapte Klaas Jan Huntelaar aan een rode kaart nadat hij bewust Cziommer op zijn knie raakte. Het ontging scheidsrechter Braamhaar waardoor de openbaar aanklager ongetwijfeld een onderzoek zal gaan instellen.

Door het 2-2 resultaat is PSV de grote winnaar geworden van deze speelronde.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!