Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

UEFA wil alsnog uitsluiting Feyenoord


12 december 2006 - Er was grote opluchting bij alles wat Feyenoord was na de uitspraak van de tuchtcommissie van de UEFA naar aanleiding van de ongeregeldheden rond het duel Nancy-Feyenoord. Volgens de regionale NRp-dagbladen zou de openbaar aanklager nu echter in beroep willen gaan tegen deze straf en Feyenoord alsnog zwaar willen schorsen, dat wil zeggen uitsluiting in Europa.

Feyenoord kreeg bijna anderhalve week geleden een voorstel van twee thuisduels zonder publiek voorwaarderlijk en een boete van bijna 125.000 euro. Daarnaast moest Feyenoord contact opnemen met Nancy over de schade, de tuchtcommissie had geen houvast om Feyenoord ook daadwerkelijk op te laten draaien voor deze schade aangezien dit nergens in de reglementen te vinden is.

De regionale NRp-dagbladen baseren zich op een 'welingelichte bron binnen de UEFA'. In het artikel wordt ook gesteld dat de aanklager bij de tuchtcommissie ook een uitsluiting van twee seizoenen had voorgesteld. Op korte termijn zal de tuchtcommissie naar buiten komen met een uitgewerkte motivatie van hun eerder gedane uitspraak, vanaf dat moment hebben de partijen drie dagen om in beroep te gaan. Daarna is er een termijn van zes dagen om mogelijk het bezwaar verder aan te vullen.

Er lijkt voor Feyenoord opnieuw een onzekere periode aan te komen. Een nieuwe uitspraak wordt pas ergens in januari verwacht. Er mogen bij een mogelijk nieuwe rechtzaak getuigen worden gehoord en ook het gebruik van televisiebeelden is geoorloofd. Bij een beroep zijn er drie opties voor de tuchtcommisisie: handhaving van de straf, het verhogen van de voorwaardelijke straf / boete of ingaan op de voorgestelde strafmaat.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!