Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Feyenoord boekt moeizame zege op Sparta


23 december 2006 - Feyenoord boekte vanavond in de stadsderby tegen Sparta Rotterdam een moeizame 3-2 zege. Sparta was vanavond in De Kuip zeker niet de mindere maar het nodige geluk werd gemist om Feyenoord pijn te doen. Feyenoord kreeg bij een 1-1 stand zelfs een gemakkelijk gegeven strafschop van scheidsrechter Braamhaar welke door Theo Lucius werd binnengeschoten.

Ivan Cvetkov zou in De Kuip de score openen. De Bulgaarse aanvaller die eigenlijk bij Sparta mag vertrekken kopte raak uit een vrije trap van Jeffrey Vlug. Cvetkov ondervond nauwelijks hinder van de Feyenoord verdedigers. Nog geen minuut later was het in Rotterdam al weer gelijk. In de kluts was het Angelos Charisteas die opnieuw het net wist te vinden.

Na een klein half uur spelen was daar in het zestienmetergebied van Sparta sprake van een slechte timing op een hoge bal van Sjaak Polak. Hierbij raakte Polak onbewust de bal met zijn arm. Scheidsrechter Braamhaar wees resoluut naar de stip. Polak had echter geen enkele intentie de bal met zijn arm te beroeren, wel was zijn timing zeer beroerd. De strafschop die volgde werd binnengeschoten door Theo Lucius waardoor Feyenoord ging rusten met een 2-1 voorsprong.

Vlak na rust kwam Sparta Rotterdam al weer op gelijke hoogte. Het was de jonge middenvelder Moreno Freire die het net wist te vinden. Het zou in Rotterdam daarbij niet blijven. Invaller Tim Vincken zou een kwartier voor tijd de eindstand op het bord zetten. Ponk, voor het eerst weer eens in de basis als eerste doelman, stond iets te ver voor zijn goal en was kansloos op het schot van Vincken net buiten de zestien.

Feyenoord pakt dus weer de drie punten in de eigen Kuip. Het mag op Tweede Kerstdag bewijzen dat het op eigen veld daadwerkelijk zo sterk is. Koploper PSV komt dan op bezoek.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!