Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Vitesse trakteert Ajax op nederlaag


24 december 2006 - Vitesse heeft vandaag voor een verrassing gezorgd door in de eigen Gelredome met 4-2 te winnen van Ajax. Bij rust had Ajax nog een 2-0 voorsprong in handen en leek men de drie punten niet meer te kunnen ontgaan. In de tweede helft was daar een wederopstanding van het elftal van Aad de Mos wat uiteindelijk verdiend de drie punten pakte.

Er leek vandaag werkelijk niets aan de hand voor Ajax. Het had bij rust al een comfortabele 2-0 voorsprong die zelfs nog hoger had kunnen zijn. Al na vier minuten kopte een inlopende Zdenek Grygera de 1-0 binnen op aangeven van Tom de Mul. Nadat Wapenaar een afstandsschot van Ryan Babel maar zwak wist te verwerken kon De Mul in de rebound de 2-0 scoren, het was tegelijkertijd de ruststand. Vlak na rust had Wesley Sneijder de kans op een derde Ajax treffer maar de middenvelder faalde.

Het zou uiteindelijk Vitesse zijn dat in korte tijd twee keer wist te scoren. Na 49 minuten spelen was het namelijk Danko Lazovic die vrij kon intikken op een goede voorzet van Andewele Pryor. Twee minuten later was het Lazovic in de rol van aangever die Mads Junker bij de tweede paal vrij zag staan. Beide teams kwamen hierdoor weer op gelijke hoogte.

In het restant van het duel ging Vitesse nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. Het elftal van Aad de Mos speelde ver voor het eigen doelgebied en Ajax wist hier nauwelijks raad mee. Het overwicht van Vitesse werd twintig minuten voor tijd alleen maar groter toen Gabri opnieuw een domme gele kaart pakte wat zijn tweede zou zijn. Gabri kon het veld dus met rood verlaten.

Vitesse rook bloed en ging nog meer op zoek naar de drie punten. De verdediging van Ajax leek lange tijd stand te houden waardoor het een gelijkspel zou gaan worden. Vlak voor het einde van het duel was het Remco van der Schaaf die van Huntelaar vanaf de achterlijn makkelijk kon voorzetten. Invaller Fred Benson wist de bal met een harde volley achter Stekelenburg te schieten. De ontlading in Arnhem was groot, Aad de Mos liep zelfs over het veld naar de feestende spelers.

In de blessuretijd zou het voor Ajax alleen nog maar erger worden. Danko Lazovic counterde er op los en kwam uiteindelijk samen met Junker en Hersi voor Ajax doelman Stekelenburg. De Servische aanvaller legde hierop de bal breed op Hersi die voor de 4-2 zou tekenen. Opnieuw liet Aad de Mos zijn emoties de vrije loop en deed hij mee in het feestgedruis, zijn opponent Henk ten Cate droop stilletjes af.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!