Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Strijdend Feyenoord speelt gelijk tegen PSV


26 december 2006 - PSV leed vandaag op Tweede Kerstdag puntverlies in De Kuip. In een boeiend duel, waarbij Feyenoord zeker niet onderdeed voor de regerend landskampioen en koploper, werd het 1-1. De stand was al bij rust bereikt door treffers van Philip Cocu en Angelos Charisteas.

PSV leek dit seizoen onverslaanbaar, Feyenoord de schlemiel van het seizoen. Vandaag speelde Feyenoord met veel power en in een hoog tempo, het was bij verre niet het elftal dat eerder dit seizoen nog op eigen veld met 4-0 klop kreeg van Ajax.

Direct al in de openingsfase werd PSV vastgezet. Feyenoord probeerde een snelle openingstreffer te forceren. PSV leek bijna verrast van de weerstand die het kreeg, tot dusver was dat in dit tempo alleen maar meegemaakt in de Champions League. Vandaag was het in de eigen Eredivisie Feyenoord.

Toch leek zich weer het oude liedje te gaan verhalen. Een ploeg opende sterk, PSV kwam op voorsprong en zou deze in het restant van het duel verder uitbouwen. Ook vandaag kwam PSV weer tegen de verhouding in op voorsprong. Cocu kapte Lucius wel heel eenvoudig uit en schoot op goal. Henk Timmer verkeek zich na 24 minuten spelen compleet op deze bal en was verslagen.

Feyenoord leek te capituleren maar niets leek minder waar. De sterk spelende Royston Drenthe kwam met een aantal rushes sterk op. Uiteindelijk was een vrije trap van Drenthe de aanleiding van de gelijkmaker. Drenthe draaide de bal in het doelgebied, Angelos Charisteas kopte knap raak. Het was weer gelijk in Rotterdam wat ook de ruststand zou zijn.

In de tweede helft gooide Feyenoord opnieuw een hoog tempo erop. Op een harde voorzet van de verder mager spelende Stein Huysegems schoot Jan Kromkamp bijna in zijn eigen doel, met een katachtige reflex wist Gomes dit echter te voorkomen. Feyenoord viel steeds meer aan en leek hard op weg naar een voorsprong.

Een doelpunt zou er in De Kuip niet vallen. In de slotfase zaten een aantal spelers vanwege het hoge tempo er ook helemaal doorheen. Zo moest Drenthe vanwege kramp een aantal malen worden behandeld en uiteindelijk in blessuretijd met de brancard het veld verlaten. Juist in die periode werd PSV sterker. Ook PSV zou niet meer tot scoren komen waardoor beide teams het kerstdiner kunnen ingaan met een gelijkspel.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!