Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax lijdt opnieuw puntverlies in Eredivisie


30 december 2006 - Ajax heeft in de Eredivisie opnieuw puntverlies geleden. Het elftal van Henk ten Cate speelde in Nijmegen met 2-2 gelijk tegen NEC. Ruim een uur was er werkelijk niets te beleven in het Goffert Stadion, toen Ajax via Perez eenmaal de ban brak begon een levendig voetbalgevecht.


NEC en Ajax wisten de toeschouwers ruim een uur lang te vervelen. Beide teams speelden bijzonder slordig en leden regelmatig balverlies. Grote kansen waren er ook al niet en ook de nodige strijd ontbrak. NEC en Ajax, waarbij de bezoekers meer balbezit hadden, konden echt nauwelijks boeien.

Na 57 minuten spelen besloot Ajax trainer Henk ten Cate in te grijpen en Huntelaar te wisselen voor de gepasseerde Tom de Mul. Door deze ingreep zou Kenneth Perez naar de spitspositie verhuizen. De Deense aanvaller, de afgelopen weken niet inzetbaar vanwege zijn schorsing, betaalde het vertrouwen vijf minuten later al terug. El-Akchaoui hief de buitenspelval van Olsson en Wisgerhof op waardoor Perez alleen voor Babos kwam en wist af te ronden.

NEC zou echter terugkomen in het duel. Na 76 minuten spelen leed Wesley Sneijder zeer dom balverlies, er volgde een dieptepass wel direct werd binnengeschoten door Romano Denneboom. Ajax coach Henk ten Cate was witheet en wisselde Wesley Sneijder direct. Sneijder zocht de kleedkamers op onder een scheldkanonade van Ten Cate, opvallend dat de oefenmeester dit doet met normaal gesproken een van zijn sterkhouders.

Ondanks de wissel kon Ajax niet voorkomen dat het twee minuten na de gelijmaker al 2-1 stond voor NEC. Uit een corner wist Peter Wisgerhof binnen te koppen. NEC zou niet lang kunnen genieten van deze voorsprong, twee minuten later was het namelijk al weer aan de andere kant raak. Het was Gabri die zijn waarde bewees voor Ajax.

Met nog tien minuten te spelen probeerde beide teams het nog wel. Gescoord zou er in De Goffert echter niet meer worden. Ajax sluit zodoende 2006 af met een kater. Indien PSV er vanavond in slaagt om in eigen huis van ADO Den Haag te winnen heeft men een voorsprong van elf punten op Ajax.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!