Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ contracteert Finse jeugdinternationals


4 januari 2007 - AZ heeft zich versterkt met een van de grootste talenten van Finland, Toni Kolehmainen. AZ heeft het nieuws zelf nog niet bekend gemaakt, maar de oude club van Kolehmainen, AC Oulu, deed dat inmiddels al wel. De 18 jarige middenvelder werd afgelopen seizoen door de Finse voetbalbond verkozen als het grootste talent van het land.


De middenvelder was ondanks zijn leeftijd een belangrijke steun voor AC Oulu in het verkrijgen van promotie naar het hoogste niveau van Finland, door de supporters van de club werd de speler dan ook verkozen tot meest waardevolle speler van het seizoen.

Bij AZ krijgt Kolehmainen nu de kans in Nederland. In Alkmaar lag een 2,5 jarig contract voor de speler klaar. Opvallend is dat AZ in de zomer van 2005 de middenvelder nog heeft afgetest.

Update: AZ heeft nu ook bekend gemaakt verdediger Joona Toivio te hebben aangetrokken. De achttienjarige jeugdinternational komt over van HJK Helsinki.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!