Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ibrahim Afellay kiest voor Nederlands Elftal


26 januari 2007 - Ibrahim Afellay kiest voor het Nederlands Elftal. De middenvelder van PSV twijfelde langere tijd over het uitkomen voor Nederland dan wel Marokko. Afellay kan bij de komende interland tegen Rusland nog niet zijn debuut gaan maken, de talentvolle middenvelder kampt met een vervelende liesblessure.

Afellay op de website van PSV: ,,Na een en ander zorgvuldig te hebben overwogen, heb ik besloten mijn interlandcarrière in Nederland te continueren." Een moelijke keuze was het echter allemaal wel. ,,Enerzijds heeft gevoel een rol gespeeld, anderzijds ben ik in Nederland geboren en heb ik hier mijn voetbal opleiding genoten. Uitkomen voor Oranje of het Marokkaanse elftal is voor mij een eer. Echter het spelen voor het Nederlandse elftal komt mijn ontwikkeling als speler van PSV ten goede, daar onder andere, de Nederlandse competitie stilligt ten tijde van interlands van Oranje."

Bondscoach Marco van Basten over Afellays keuze tegenover de website van de KNVB: 'Ik ben blij dat Ibrahim heeft aangegeven ook in de toekomst voor Nederland te willen uitkomen. Hij is een goede voetballer met veel kwaliteiten, die, als hij zich blijft ontwikkelen zoals nu bij PSV, waarschijnlijk komende jaren een belangrijke rol kan spelen voor Oranje. Ik ben me er van bewust dat hij voor een zeer moeilijke keuze stond. Hoewel hij is geboren en opgegroeid in Nederland, weet ik dat hij zich in zijn hart ook erg verbonden voelt met Marokko en de Marokkaanse gemeenschap. Het is belangrijk dat hij alle tijd heeft genomen om tot een weloverwogen keuze te komen.'

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!