Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax en AZ in finale playoffs om CL-plaats


13 mei 2007 - Ajax en AZ staan komende week in de finale om een plaats in de voorronde van de Champions League. Ajax wist in de eigen Amsterdam ArenA met 4-0 te winnen van SC Heerenveen en maakte daarmee het 1-0 verlies in Friesland goed. AZ won vanmiddag met 2-0 tegen FC Twente, nadat het afgelopen woensdag in Enschede 1-1 had gespeeld.

Ajax - SC Heerenveen 4-0 (2-0)
SC Heerenveen was de betere ploeg in de openingsfase van het duel. Afonso Alves liet zich met een vrije trap van een meter of dertig direct zien, Ajax doelman Maarten Stekelenburg zag de bal op tijd aankomen en wist deze weg te stompen.
Werkelijk uit het niets kwam Ajax na 22 minuten spelen op voorsprong via een treffer van Klaas Jan Huntelaar, al zat er aan het doelpunt wel een luchtje van buitenspel van Sneijder aan. Nog geen minuut na de 1-0 liep Ajax al uit naar 2-0. Ryan Babel was dit maal de doelpuntenmaker.
Nadat Brian Vandenbussche na 59 minuten spelen Huntelaar neerhaalde kon de Belgische doelman met een rode kaart het veld verlaten. Ajax kreeg een strafschop welke door Huntelaar werd binnengeschoten. Triest was wel dat trainer Gertjan Verbeek een veldspeler moest wisselen om Rob van Dijk in de ploeg te brengen, Paul Bosvelt werd eruit gehaald wat direct betekende dat hij zijn laatste minuten als prof had gespeeld.
In de slotfase van het duel wist Kenneth Perez nog de 4-0 aan te tekenen. De score had in die fase nog veel hoger kunnen liggen maar Ajax liet het na om een ruime zege te boeken.

AZ - FC Twente 2-0 (0-0)
Een blunder van Sander Boschker bezorgde AZ vanmiddag in Alkmaar een plaats in de finale van de playoffs voor een plaats in de voorronde van de Champions League. De ervaren doelman verkeek zich op een afstandsschot van Tim de Cler.
Eigenlijk was FC Twente vandaag in het DSB Stadion de betere ploeg. Blaise N'Kufo kreeg een aantal kansen maar kwam niet tot scoren. In de slotfase zou invaller Jeremain Lens er zelfs nog 2-0 van maken wat ook de eindstand zou betekenen.
Overigens is er ook nog minder goed nieuws voor AZ. Moussa Dembele viel al vroeg in het duel uit met een blessure aan de hamstring. De jonge Belgische aanvaller liep de blessure op in een sprintduel met Edson Braafheid.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!