Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

RBC Roosendaal in zwaar weer


29 mei 2007 - RBC Roosendaal dreigt failliet te gaan als de gemeente Roosendaal niet bereid zal zijn om opnieuw financieel bij te springen, zo meldt BN De Stem. De club uit de Jupiler League heeft acute betalingsproblemen en heeft geen andere alternatieven om dit probleem op te lossen. In februari 2006 moest de gemeente Roosendaal ook al bijspringen.


Een meerderheid van de gemeenteraad had in februari 2006 al zo zijn bedenkingen bij de steun aan RBC Roosendaal en gaf toen dan ook al aan dat dit echt de laatste keer was geweest. Nu probeert het college van B&W toch nog een opening te vinden en heeft vier scenario's voorgesteld variŽrend van niets doen (met kans op bankroet) tot aan een lening of garantstelling van vier ton, plus uitstel van betaling van 401.000 euro schuld tot juli 2009.

RBC Roosendaal heeft een aantal schuldeisers en met de overbruggingsconstructie in samenwerking met de gemeente Roosendaal zou dat enige tijd moeten lukken. Ondertussen zou RBC Roosendaal andere mogelijkheden moeten onderzoek waaronder de verkoop van het stadion. Algemeen directeur Manfred Laros meldt verder nog dat het zonder steun van de gemeente 'zeer moeilijk' zal worden om komend seizoen nog met RBC actief te zijn in het betaald voetbal.

De club dacht dit seizoen te kunnen terugkeren naar de Eredivisie. Het faalde echter opzichtig. In de competitie wist het de verwachtingen niet waar te maken mede door een hele zwakke serie van wedstrijden. Trainer Robert Maaskant werd zelfs ontslagen. In de playoffs wist men in de beslissende finalewedstrijd Excelsior geen pijn te doen waardoor de Kralingers ook komend seizoen actief zullen zijn in de Eredivisie.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!