Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Jong Oranje als groepswinnaar naar halve finales


16 juni 2007 - Iedereen wist vooraf al dat het duel tussen Jong Oranje en Jong BelgiŽ in een gelijkspel zou gaan eindigen. In een boeiend voetbalgevecht zou het uiteindelijk 2-2 worden, toch kon niemand achteraf stellen dat dit afgesproken werk was. Jong Oranje wist met dit resultaat echter wel de koppositie te behouden en wist Portugal uit het Europees Kampioenschap te knikkeren.


Zowel Oranje als de jonge Belgen hadden vanavond genoeg aan een gelijkspel. Jong Oranje zou daarmee de koppositie behouden terwijl de Belgen hiermee niet meer te achterhalen zouden zijn door Portugal. Een salonremise werd het echter niet.

Na tien minuten spelen kwam Jong BelgiŽ de voorsprong. Ryan Donk leed op het middenveld dom balverleis en Tom de Mul wist via de lucht Kevin Mirallas te benienen. De aanvaller van Lille wist Oranje doelman Kenneth Vermeer te passeren en bracht daarmee zijn team op 1-0. Verneer was de logische vervanger van Boy Waterman die vanavond rust kreeg.

Nog geen vijf minuten na de 1-0 van de Rode Duivels kwam Oranje al weer terug in het duel. Een individuele actie van Ryan Babel zette Maceo Rigters op het goede spoor. De aanvaller van NAC Breda wist wel raad met deze buitenkans en scoorde zijn tweede treffer van dit Europees Kampioenschap. Nog voor rust kwam Jong Oranje op voorsprong. Royston Drenthe scoorde uit een vrije trap die houdbaar leek, de Belgische doelman Bailly stompte de bal echter in zijn eigen kruising.

Een fout van doelman Kenneth Vermeer leidde in de tweede helft het gelijkspel in. Een hard maar houdbaar schot van linksback Pocognoli verdween namelijk achter Vermeer. Het zou in het Abe Lenstra Stadion van Heerenveen ook bij deze stand blijven.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!