Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

N'Kufo opnieuw grote man bij FC Twente


21 december 2003 - Ajax heeft opnieuw verloren. Vandaag was FC Twente in Enschede met 2-0 te sterk voor de Amsterdammers. Opnieuw was Blaise N’Kufo de gevierde man aan FC Twente kant. De aanvaller scoorde beide treffers op een schitterende wijze. Ajax gaat met een kater de winterstop in. Uitschakeling Europees, uitschakeling voor de beker en nu dus opnieuw een verlies. Ondanks dat blijft Ajax koploper met drie verliespunten minder als PSV.


Ajax nog altijd zonder de geblesseerde Galasek begon erg goed aan het duel. Vooral Rafael van der Vaart en Maxwell kregen de ruimte voor een snelle combinatie als wel enkele mogelijkheden om van buiten de zestien te scoren. Ajax maakte het echter niet af en gaandeweg het duel kantelde het speelbeeld. Helemaal toen Adil Ramzi er aan de rechterkant uit kon breken. Met een schitterende voorzet zette hij N’Kufo in stelling, die wel raad wist met deze mogelijkheid. Lobont was kansloos. FC Twente zou met een 1-0 ruststand de kleedkamer opzoeken.Ook na rust bleef FC Twente op de been. Ajax probeerde het nog wel maar werd vroegtijdig afgestopt waarna FC Twente met snel omschakelen hoopte op een bevlieging van haar spitsenduo John en N’Kufo. Uiteindelijk was het na een uur spelen op nieuw raak. N’Kufo sprintte in het zestien meter gebied eenvoudig langs Escude door hem fysiek ook van zich af te zetten, daarop stapte Heitinga verkeerd in en werd ook hij geklopt. Uiteindelijk schoot N’Kufo vanaf bijna de achterlijn in de korte hoek van Lobont. Iets wat natuurlijk altijd voor de Ajax doelman had moeten zijn. Hierop probeerde Ajax het nog wel, maar was te onmachtig. FC Twente wint dus opnieuw, na Feyenoord en Jong Ajax nu dus het grote Ajax. FC Twente zal op zoek moeten gaan naar 600.000 euro om N'Kufo ook volgend seizoen in het ARKE-stadion te hebben. Na afloop kreeg Sander Boschker nog een waardig afscheid van de Twente fans.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!