Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Luis Suarez moet nog even wachten


6 augustus 2007 - Het is nog onbekend of Luis Suarez komend seizoen voor Ajax speelt. Vandaag vond in Zeist de behandeling plaats van de arbitragezaak van Suarez om zo een transfer af te dwingen naar Ajax. Zijn huidige club FC Groningen houdt vast aan een vraagprijs van 9,5 miljoen euro terwijl Ajax niet verder wil gaan dan 6,5 miljoen.

Ajax zal voor donderdagavond 24.00 uur haar selectielijst moeten indienen voor de kwalificatieronde van de Champions League. Voorzitter Franken van de arbitragecommissie betwijfelt of hij die deadline kan halen. ,,Het is voor ons belangrijk dat we een goede beslissing nemen'', aldus Franken.

Op dit moment verdient Suarez een jaarsalaris van 297.000 euro. Bij Ajax zou de speler een contract kunnen tekenen voor vier seizoenen. Suarez zou in Amsterdam jaarlijks 850.000 euro kunnen gaan opstrijken en in zijn vierde jaar 1,1 miljoen euro verdienen. Naast de financiŽle redenen om voor Ajax te willen spelen, gaven de advocaten van Suarez aan dat het ook sportief een vooruitgang zal betekenen.

,,We hebben sinds de interesse van Ajax besloten dat Suarez 150.000 euro per jaar meer gaat verdienen. Dat gebeurt dus ook'', aldus advocaat Entzinger van FC Groningen op de rechtzaak. ,,Daarbij speelde FC Groningen het afgelopen seizoen net als Ajax in de eredivisie en UEFA-beker.'' Mocht Suarez aanblijven dan zou de aanvaller na komend seizoen voor 9 miljoen euro uit Groningen kunnen vertrekken.

Zoals gezegd bood Ajax tot dusver 6,5 miljoen euro. ,,Veel te weinig'', menen ze juist weer bij FC Groningen. ,,Babel maakte vorig seizoen veel minder doelpunten dan Suarez en verhuisde voor 17 miljoen euro naar Liverpool'', aldus jurist Entzinger. ,,Als hij dan toch weg moet, dan voor de hoofdprijs van 9,5 miljoen euro.''

Mocht het tot een transfer komen dan zouden de zaakwaarnemers van Suarez maar liesft 35% van de transfersom ontvangen. Makkelijk geredeneerd zouden deze heren mogelijk de oplossing kunnen aandragen door zelf af te zien van in ieder geval een groot deel van dit percentage. Beide partijen zouden elkaar dan naderen. Voorzitter Franken en zijn commissie kunnen dat echter niet verlangen. Uitspraak volgt!

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!