Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax verliest in eigen ArenA van Sparta Praag


15 augustus 2007 - Een sportief en financieel drama dreigt voor Ajax. Vanavond ging de ploeg van Henk ten Cate verrassend met 1-0 onderuit tegen Slavia Praag voor de voorronde van Champions League. Over twee weken moet Ajax in Praag aantreden voor de return. Een verlies of gelijkspel betekent dat Ajax financieel verder achterop komt bij PSV terwijl het ook aantrekkingskracht verliest op mogelijke opvolgers van Wesley Sneijder.

In een matig gevulde Amsterdam ArenA wist Ajax eigenlijk nauwelijks te overtuigen tegen het met alle respect 'nietige' Slavia Praag. Toch leek de ploeg uit Amsterdam een overwinning in de schoot geworpen te krijgen. Klaas-Jan Huntelaar faalde echter vanaf elf meter na een zeer makkelijk gegeven strafschop.

Ajax kreeg overigens nog meer kansen. Onder meer debutant Luis Suarez had de kans de score te openen en daarmee zijn eerste treffer in het shirt van Ajax te scoren. Zo ver kwam het echter allemaal niet, het werd zelfs een grote domper.
Slavia Praag kreeg van de verder uitstekend fluitende scheidsrechter een cadeautje terug. In tegenstelling tot Huntelaar wist Kalivoda hier wel raad mee. Sparta Praag kwam daarmee op een 1-0 voorsprong en zou dat niet meer uit handen geven. Ondanks een offensief wist Ajax eigenlijk geen noemenswaardige mogelijkheden te verkrijgen om nog terug te komen in de wedstrijd.

Ajax verliest dus in de eigen Amsterdam Arena van het nietige Slavia Praag. Het is nog niet eens de kampioen van Tsjechie, dat is stadsgenoot Sparta Praag dat vanavond aantrad tegen Arsenal. Slavia Praag werkt met een begroting van slechts 5 miljoen euro. Ondanks het vertrek van Sneijder en Babel heeft Ten Cate nog voldoende kwaliteit in de selectie om van een elftal als Slavia Praag te winnen. Ten Cate zal opnieuw om versterkingen vragen en die zullen er ook komen, het is echter maar de vraag of deze komend seizoen in de Champions League met Ajax zullen spelen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!